АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ УСПЕШНИ НА TAKMИЧЕЊИМА У БЕОГРАДУ, КРАЉЕВУ И ПАЛИЋУ

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили са наступима на такмичењима широм Србије. Протекле суботе и недеље сениори су наступали на Првенству Србије за сениоре и сениорке, Првенству Србије у ултрамаратону на 24 сата у оквиру Међународног ултрамаратона Палић, Београдском маратону и ултра трејл трци на Старој Планини.

На Првенству Србије за сениоре које је у суботу и недељу одржано на новом атлетском стадиону у Краљеву, Атлетски клуб Апатин, представљала су два такмичара Александар Стајић и Немања Ђурић који су наступали у дисциплинама 3000 метара и 5000 метара у којима су обојица оборила своје личне рекорде. На традиционалном 34. Београдском маратону и полумаратону, наступио је велики број чланова АК Апатин, најуспешнији је био Ђуро Борбељ који је у конкуренцији 4000 полумаратонаца на 21 километар и 097 метара заузео високо 4. место (резултат 1 сат 14 минута и 30 секунди, добар наступ у полумаратонској трци имао је Жељко Пековић који је оборио лични рекорд, Александра Буркановић, Милица Марковић, Марија Москова, Александар Максимовић, Радомир Топличанин, Светозар Петровић, част да буде пејсмејкер у полумаратонској трци на резултат 1 сат и 40 минута имао је Предраг Вејин.

У маратонској трци на 42 км и 195 метара успешан наступ имали су Зоран Радичанин, Жива Вијоглавин, а улогу пејсмејкера имао је Предраг Кнежевић. На Палићу је у суботу и недељу одржано међународно ултрамаратонско такмичење на 50 км, 100 км, 12 сати и 24 сата у оквиру којег је одржано и Првенство Србије у којем је у трци на 24 сата, Бобан Пантовић члан АК Апатин заузео 6. место. У трци на 12 сати која се није бодовала за Првенство Србије, друго место у мушкој конкуренцији заузео је Роберт Чизмадија. Ово је био први наступ званичан за оба такмичара у бојама Атлетског клуба Апатин. Улогу техничког делегата на Првенству Србије обављао је Горан Чегар. На Старој планини протеклог викенда одржано је трејл такмичење Ултра трејл Стара планина, где је у предивном амбијенту учествовало неколико стотина такмичара, међу којима и чланови Атлетског клуба Апатин, Александар Штајфер, Маријана Мијатовић, Бранка Величковић Милица Пушара и Весна Богишић.

Г.Ч

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *