APATINSKI ATLETIČARI PRETHODNE NEDELjE NASTUPALI NA TAKMIČENjIMA U SRBIJI I NA MALTI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Nakon uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije u maratonu gde je Mariana Čegar Lukić postala šampionka Srbije , članovi AK Apatin nastavili su niz učešća na takmičenjima. Prethodne nedelje na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano u Kuli, nastupila su tri člana AK Apatin,  najbolji plasman ostvario je Đuro Borbelj koji je u najtežoj seniorskoj konkurenciji osvojio sedmo mesto, Damir Stojanov zauzeo je 11. poziciju , dok je Aleksandar Bojović ostvario plasman sa 13. mestom.

Djuro Borbelj st. broj 2Goran Vendlener koji se privremeno nalazi na Malti učestvovao je na polumaratonskoj trci u mestu Gozo, u kojoj je nastupilo oko 300 takmičara iz 15-ak evropskih zemalja, i osvojio prvo mesto u konkurenciji svih stranih takmičara.

Tanja StojanovskiProteklog petka održana je planinska trka Sokolov put, i na kojoj je dužina staze  bila 22 km sa visinskom razlikom 2200 metara.Na ovoj teškoj i atraktivnoj trci u kojoj je učestvovalo 220 trkača, čiji je start bio u Niškoj Banji a cilj na vrhu Suve planine, nastupila su tri člana AK Apatin, Tanja Stojanovski, Aleksandar Štajfer i Rajmond Halai i svi su uspešno prebrodili sve zahteve koja je ova trka tražila od trkača.