APATINSKI ATLETIČARI NASTAVILI USPEŠAN NIZ NA TAKMIČENJIMA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin i prethodne nedelje bili su aktivni, nastupajući na 9. Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje je održano u Tetevenu (R. Bugarska) i na 9. ASIKS Trci prijateljstva u Kuli.

Atletska reprezentacija Srbije koja je sastavljena na osnovu plasmana na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano na Andrevlju 15. aprila ove godine i kriterijuma koje je odredio savezni seektor Slobodan Popović, nastupila je na devetom po redu Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju čiji je domaćin bila Bugarska Atletska Federacija i Grad Teteven. U sastavu državne reprezentacije svoj debitantski nastup imao je Đuro Borbelj koji je osvojio 12. mesto u konkurenciji seniora na izuzetno teškoj i zahtevnoj stazi dužine 12,9 kilometara i sa visinskom razlikom +870 metara/-870 metara.
Na takmičenju je vođa delegacije Republike Srbije bio Goran Čegar, koji je na kraju takmičarskog programa nastupio u otvorenoj trci na 4,3 kilometra i ostvario pobedu.

Istog dana u Kuli je održana tradicionalna 9. ASIKS Trka prijateljstva u kojoj je nastupio rekordan broja od preko 1000 takmičara među kojima je bio i veliki broj članova AK Apatin. U trci na 10 kilometara najuspešnija je bila Čegar Lukić Mariana koja je u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji osvojila šesto mesto, Snežana Milošević osvojila je 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji, Predrag Knežević takođe je osvojio 12. mesto u ukupnom poretku i prvo mesto u starosnoj kategoriji, Zoran Radičanin je u istoj starosnoj kategoriji zauzeo 3. mesto, pored njih troje zapažene nastupe u istoj trci imali su Nebojša Ćulumović, Katarina Popov, Goran i Alisa Bajić, Branislava Đuričin, Žaklina Klemen Mitrović i Branka Veličković, dok je u trci na 5 kilometara dobar nastup imao Milan Kovačić.

Naredne subote članove AK Apatin očekuju nastupi na tradicionalnoj međunarodnoj Vidovdanskoj trci u Brčkom na 10 kilometara gde će se takmičiti Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić, dok će u Novom Sadu na Noćnom maratonu nastupiti nekoliko seniora AK Apatin.

Uporedo sa učešćem na takmičenjima, vrše se pripremne radnje u vezi organizacije 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona (15.10.2017. godine), za koji se četiri meseca pre starta prijavilo preko 100 takmičara i takmičarki, što je pokazatelj da će ove godine biti oboren rekord po broju učesnika, a samim tim i da je AK Apatin jedan od najboljih organizatora u R. Srbiji i okruženju.

Slika sa Slobodanom Brankovicem  direktorom ASS i potpredsednikom Balkanske atletske federacije