АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ НА КАБЛАРУ И ДУБРОВНИКУ, АТЛЕТСКИ КЛУБ АПАТИН ОБЕЛЕЖИО 18 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Протелог викенда апатински атлетичари наступали на Првенству Србије у планинском трчању које је одржано у суботу 27.04. на планини Каблар и у Дубровнику на 5. Дубровачком полумаратону који је држан у недељу 28.04.

На изузетно квалитетном Првенству Србије у планинском трчању које је под покровитељством Атлетског савеза Србије, у техничкој организацији АК ЧААК Чачак и удружења „Чачани у Чачку“ и вођством директора такмичења Иваном Чвркићем, одржано у предивном амбијенту планине Каблар, Атлетски клуб Апатин имао је три представника, Ана Лукић је у конкуренцији сениорки на 7500 метара освојила осмо место, Мирослав Пешић у конкуренцији сениора у трци на 10000 метара освојио 11. место, док је технички делегат АСС на Првенству био је Горан Чегар.

На 5. Дубровачком полумаратону наступила су два апатинска атлетичара који су успешно истрчали деоницу од 21 километар и 097 метара, Ненад Ђорђевић (1 сат 53 минута и 26 секунди) и Предраг Вејин (1 сат 59 минута и 59 секунди).

Атлетски клуб Апатин данас слави пунолетство, наиме на данашњи дан 29.04.2001. године у сали Културно-уметничког друштва „Дунав“ Апатин, одржана оснивачка скупштина првог атлетског клубау граду. Апатински атлетичари у протеклих 18 године освојили су на десетине медаља на званичним Првенствима Балкана и Србије, наступали су на свим континетима где су носили боје клуба и на најбољи начин промовисали Апатин.
Атлетски клуб Апатин учествовао је на Купу Шампиона у полумаратону у Потругалији где је освојено 9. место (2006. године), такође АК Апатин био је организатор Првенства Балкана у полумаратону (2015. године). Клуб је органозатор сада већ традиционалних спортских манифестација која су позната у ширем региону по свом квалитету Апатински Дунавски полумаратон (који се ове године 20.10. одржава по 24. пут), Прекогранични ултрамаратон Апатин-Осијек 50 км (који се од 2015. године, реализује у суорганизацији са Удругом здраво трчању из Осијека).

Данас Атлетски клуб Апатин реализује бесплатну школу атлетике која живи већ више од две године и у којој учествује на десетину школске деце, а чијим радом руководе Бојан Томашевић и Зоран Чегар. Полазници школе освајачи су великог броја одличја на такмичењима на којима су учествовали, поред младих атлетичара боје клуба носи велики број сениора који пружају велику подршку функционисању и на најбољи начин врше промоцију како клуба тако и Општине Апатин.

Циљ клуба је да се у наредном периоду отпочне са изградњом атлетског стадиона и да за јубилеј две деценије клуба, млади атлетичари протрче стазом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.