АПАТИНСКЕ ШКОЛЕ РАДЕ ПО “ЗЕЛЕНОМ” МОДЕЛУ, НАСТАВА СЕ ОДВИЈА РЕДОВНО

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Србији је данас почела нова школска година, а по први пут у српском систему образовања настава у школама је почела интонирањем српске химне “Боже правде”. Школе ће ове године функционисати по „семафор“ моделу у зависности од броја заражених, па ће тако редовна настава бити само у „зеленим“ школама, док ће се у жутој зони настава бити по комбинованом моделу, а када се школа нађе у црвеном прелази се онлајн наставу.

У свим школама на територији Апатина настава се одвија по “зеленом” моделу, тако да су првог дана одељења комплетна а часови трају 45 минута. Епидемиолошку ситуацију у школама ће пратити стручни тимови, који ће у сарадњи са Кризним штабом, „Батутом“ и представницима ресорног министарства доносити одлуке о моделима наставе који ће се даље примењавати у школама.

Апатинским ђацима, њиховим родитељима и просветним радницима успешну нову школску годину пожелела је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин.

“Драги ђаци, поштовани родитељи и наставници, желим вам успешан почетак нове школске године. Надам се да ћете удруженим радом и са много мотивације остварити своје циљеве. Ђацима бих посебно поручила да буду вредни у прикупљању нових знања, добри другари и да израсту у добре и поштене људе, на које ћемо бити поносни”, рекла је Дубравка Кораћ.

На територији општине Апатин у школске клупе је први пут село 166 ђака првака, од којих ће њих 112 похађати апатинску Основну школу “Жарко Зрењанин”.

Ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда школе “Жарко Зрењанин” мењају смену на недељном нивоу, док ће њихови старији другари од петог до осмог разреда наставу стално похађати преподне. Часови у првој смени почињу у 8 сати, а поподневна настава креће у 13,15 часова. Распоред часова апатински основци могу погледати ОВДЕ.

Сви ученици у школи морају да се придржавају епидемиолошких мера уведених због епидемије коронавируса, па тако од улаза до своје клупе морају да носе заштитне маске, које могу да скину док седе и слушају наставу, а враћају је уколико одговарају или разговарају са другом из клупе. Ђаци су обавезни да маске носе и када се крећу ходником или на пример иду до тоалета. Наставници који су вакцинисани могу да не носе маске током наставе, али морају да је ставе уколико се приближавају неком ученику.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.