APATINSKE RIBARSKE VEČERI KROZ BROJKE

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Spuštena je zavesa na 54. Apatinske ribarske večeri. Tokom četiri dana Apatin je posetio veliki broj ljudi sa strane, a Apatince i njihove goste su pored lokalnih izvođača zabavljale i zvezde estrade. Tim povodom, danas je u opštini Apatin održana konferencija za medije na kojoj izneti finansijski ali i drugi podaci vezani za održavanje ovogodišnje manifestacije.

Konferenciji su prisustvovali Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, i Danijel Ajduk, direktor TO Apatin.
Od Danijela Ajduka smo, između ostalog, saznali da, osim što je budžet u startu bio smanjen za gotovo 2 miliona, organizator je dodatno uštedeo i ukupno je za ovogodišnje Ribarske večeri potrošeno oko 5,5 miliona, što je najmanje ikad utrošen iznos za ovu manifestaciju.

– Samo za zakup javne površine prihodovano je milion dinara, po konkursu je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu dobijeno 700.000 dinara, tu su i sredstva od strane generalnog sponzora, Apatinske pivare Apatin, tako da su nas ovogodišnje Apatinske ribarske večeri praktično koštale 2.700.000 dinara. Zvanične procene su da je kroz Apatin u prethodna 4 dana prošlo 60.000 ljudi, skuvano je 270 takmičarskih paprikaša, potrošena tona ribe, besplatno je podeljeno blizu 400 porcija apatinskog alaskog paprikaša. Smeštajni kapaciteti na teritoriji cele opštine bili su komplet ispunjeni, ugostitelji su prezadovoljni prihodima. S obzirom na sve navedeno, 54. Apatinske ribarske večeri s pravom možemo nazvati najuspešnijom i najjeftinijim ikad, rekao je Danijel Ajduk, direktor TO Apatin.


Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, istakao je kako 14 godina unazad aktivno učestvuje u organizaciji Apatinskih ribarskih večeri, tri pta je čak bio i predsednik Organizacionog odbora.

– S obzirom na moje dugogodišnje iskustvo u organizaciji Apatinskih ribarskih večeri, slobodno mogu da tvrdim da su ove 54.-te najbolje do sad. Pohvalio bih fantastičnu organizaciju ovih mladih ljudi, jer su napravili sjajan posao. Prvo što su uradili jeste odlično promovisanje Ribarskih večeri, a što se pokazalo kroz rekordnu posećenost Apatinu, naročito trećeg dana. Uvođenje kotizacije za takmičenje u kuvanju paprikaša pojedinci su kritikovali. Jesmo rizikovali time, ali morali smo da razmišljamo tržišno. Nije nam bio cilj da zaradimo, samo da pokrijemo najosnovnije troškove, troškove ribe, i da budemo na nuli. Na takmičenjima tog tipa u celoj zemlji oduvek su se plaćale kotizacije i to od 2.500 do 5.000 dinara. Kod nas je to svega iznosilo 1.500 za ,,Zlatni kotlić”, odnosno 2.000 dinara za Otvoreno prvenstvo i sad vidimo da nismo pogrešili, jer je i sa te strane oboren rekord. Na Otvorenom prvenstvu Apatina bilo najviše prijavljenih takmičara ikad, rekao je Škrbić i dodao kako je posebno ponosan na činjenicu da smo svi zajedno bili sjajni domaćini, a što potvrđuje i činjenica da se nije desio ni jedan jedini incident.


Škrbić i Ajduk zahvalili su svima koji su pomogli da se realizuju 54. Apatinske ribarske večeri, zahvalili su medijima koji su se svojski potrudili da ispromovišu manifestaciju na pravi način i na kraju, zahvalili su se građanima opštine Apatin što su bili sjajni domaćini.

Danko Ajduk, Milan Škrbić izveštaj Apatinskih ribarskih Večeri (10)