APATINSKE ODBOJKAŠICE NA ZASLUŽENOJ PAUZI

ODBOJKA SPORT

U prethodnoj sezoni 2017-2018 OK “Apatin” je imao “A” licencu odbojkaškog saveza Srbije, koju uglavnom imaju samo klubovi koji igraju u Super ligi Srbije.

Seniorke OK “Apatin” su sezonu završile kao vicešampionke Prve Vojvođanske lige, na drugom mestu na tabeli.
Mlađe pionirke su osvojile prvo mesto u pionirskoj ligi Vojvodine-grupa Južna bačka 2018. U mlađim kategorijama Apatinke su se još takmičile sa pionirskom i kadetskom ekipom na prvenstvu Vojvodine. Najmlađe devojčice OK “Apatin” su na turnirima u mini odbojci i street volleyu širom Vojvodine osvojile ukupno 62 medalje, od čega su čak 33 bile zlatnog sjaja.

Pionirke, kadetkinje i seniorke su osvojile nekoliko značajnih turnira na teritoriji Vojvodine. Odbojkaški klub” Apatin” je u tek završenoj sezoni organizovao veliki broj turnira: međunarodni turnir za kadetkinje, turnir za pionirke, dva turnira u Mini odbojci i Beach volley turnir. Kao najznačajniji turnir je u klubu ocenjen međunarodni” Street volley Apatin 2018″ koji je okupio 1500 dečaka i devojčica iz Srbije ,BIH i Hrvatske ,koji su igrali odbojku u centru grada na 22 mini odbojkaška terena.

Na poziv odbojkaškog kluba “Apatin” u našem gradu je krajem meseca juna organizovan i kamp ženskog odbojkaškog kluba “NIS Spartak” iz Subotice koji je trajao 9 dana.Kao i prethodne 2017 godine i u ovoj 2018 OK „AS“ iz Beograda koji ima sjajnu saradnju sa OK“ Apatin“će od 15 do 30 avgusta organizovati sportski kamp u Apatinu ,na kom će učestvovati 200 devojčica i dečaka iz Beograda.

Igračice OK „Apatin“ su kao učenice OŠ Žarko Zrenjanin izborile plasman na finalni turnir osnovnih škola Vojvodine i zauzele 3 mesto u Vojvodini u školskoj 2017-2018 godini. Na školskoj olimpijadi Vojvodine SOŠOV 2018 Apatinke su zauzele visoko četvrto mesto. Iz OK“ Apatin“ su ponosni na podatak da su klub koji je dao najviše učesnika iz naše opštine na olimpijadi, tačnije od 20 učesnika SOŠOV-a iz opštine Apatin čak 10 sportista je bilo iz OK „Apatin“. Odbojkašice su bile jedini ženski tim iz opštine na najvećem školskom pokrajinskom takmičenju i jedine predstavnice ženskog sporta iz grada Apatina na ovom takmičenju.

Sanja Maleš odbojkašica Apatina je izabrana za najbolju mladu sportiskinju opštine Apatin za 2017 godinu po izboru Sportskog saveza opštine Apatin.Ovo je treća godina za redom kako najbolja mlada sportiskinja naše opštine dolazi iz redova OK“ Apatin“.
Iz kluba su ponosni što su na poziv šampiona Srbije OK „Vojvodina“ bili gosti na finalnoj utakmici plejofa u Novom Sadu ,Vojvodina-Novi Pazar kao i što su na street volley turniru u Apatinu promoterke turnira bile igračice Vizure, šampionke Srbije.
Odbojkaški klub “Apatin” je i u prethodnoj sezoni bio jedini klub u našem gradu, računajući sve ekipne olimpijske sportove sa loptom u kom se devojčice takmiče u mlađim kategorijama.

Takođe i u narednoj sezoni kao i u prethodnoj OK „Apatin „će biti jedini ženski klub u opštini račinajući ekipne olimpijske sportove koji nije u najnižem rangu takmičenja sa seniorskom ekipom ,ali i jedini klub u gradu Apatinu kada je ženski ekipni olimpijski sport u pitanju koji se takmiči sa seniorskom ekipom i mlađim kategorijama. Početak priprema za narednu sezonu je zakazan za 15 avgust, a Apatinke će se u narednoj sezoni takmičiti sa seniorskom ekipom u Prvoj vojvođanskoj ligi.

Sa mlađim kategorijama klub će se takmičiti u konkurenciji mlađih pionirki,pionirki i na kadetskom i juniorskom prvenstvu Vojvodine.Novo je to da će od sezone 2018-2019 OK “ Apatin “ imati i drugu seniorsku ekipu koja će se takmičiti kao „Apatin 2“ u Drugoj regionalnoj ligi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.