APATINSKA PIVARA DONIRALA 10 ALKOMETARA SAOBRAĆAJNOJ POLICIJI

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Tradicionalno, osmu godinu zaredom, u susret velikim letnjim manifestacijama poput Dragacevskog sabora trubaca u Guci i Belgrade Beer Fest-a, Apatinska pivara je u okviru edukativne akcije „Kad pijem, ne vozim“ donirala 10 novih alkometara Saobracajnoj policiji Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije.

„Edukativnom kampanjom „Kad pijem, ne vozim“ nastojimo da zajedno sa MUP-om Republike Srbije podignemo svest kod vozaca, ali i drugih ucesnika u saobracaju, o rizicima kombinovanja pica i voznje. U proteklih 8 godina donirali smo Saobracajnoj policiji 69 alkometara najsavremenije generacije u cilju bolje bezbednosti u saobracaju. Zajednicki zadatak nam je da apelujemo na gradjane da se odgovorno ponasaju, posebno u letnjem periodu u vreme masovnih manifestacija kao sto su Dragacevski sabor trubaca u Guci i Belgrade Beer Fest.“ – izjavio je Dragan Radivojevic, generalni direktor Apatinske pivare.

Prethodna godina je godina sa najmanje saobracajnih nezgoda i najmanje poginulih i tesko povredjenih lica od kada se u Republici Srbiji statisticki prate podaci o saobracajnim nezgodama.

„Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od najtezih prekrsaja, a za efikasno otkrivanje prekrsaja neophodno je da saobracajna policija raspolaze dovoljnim brojem alkometara. Kampanja koju svake godine sprovodimo sa Apatinskom pivarom uoci Dragacevskog sabora trubaca u Guci i Beer Festa u Beogradu vazna je i zbog edukacije vozaca o opasnosti upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.“ – istakao je Vladimir Rebic, nacelnik Uprave saobracajne policije Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije i dodao: „U toku 2013. godine zbog teske, veoma teske ili potpune alkoholisanosti zadrzano je 20,7% od ukupnog broja alkoholisanih vozaca iskljucenih iz saobracaja, u 2014. godini 19,2%, dok je tokom prvih 6 meseci 2015. godine zadrzano 18,5% vozaca otkrivenih pod dejstvom alkohola u kontroli saobracaja sto govori o tome da se broj alkoholisanih vozaca smanjuje.“

Donacija alkometara je deo sire edukativne nacionalne kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja podrazumeva akcije dobrovoljne provere nivoa alkohola u krvi, kao i TV i bilbord kampanju sa sloganom akcije. U toku protekle godine Pivara je podrzala i izdavanje prvog „Vodica za odgovorno pijenje alkohola“, Instituta za mentalno zdravlje Republike Srbije.

Sa leva - Dragan Radivojevic i Vladimir Rebic