АПАТИНСКА “ГОЛ МАШИНА”, АЛЕКСАНДАР ПИЛИПОВИЋ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Мушки рукометни клуб “Апатин” је екипа која наступа у највишем рангу такмичења од свих спортских клубова са територије наше општине, и то ради са успехом. Дебитантску сезону у Супер Б лиги су завршили на деоби четврте позиције, а за овај успех је заслужна екипа која је састављена од искусних, али и младих играча који су углавном поникли у овом клубу, уз неколико проверених појединаца који су доведени са стране.

Председник клуба и тренер, Владимир Ђукић је саставио тим за који се може рећи да је спој младости и искуства, у којем су носиоци игре домаћи момци са дугогодишњим рукометним стажом попут капитена Милојевића, Пилиповића, Богојевића, Ољаче, Зорана Мандића, али и Гардијан и Галфи, који су дошли као проверена појачања. Апатинску рукометну будућност представљају Милош Браун и голман Милан Милићевић, који су ове године квалитетно искористили своје минуте у првој постави, а међу онима који долазе су и појачања из Сомбора, Михајло Купрешанин и Лука Јокић.

Ипак, бројке кажу да је у претходној сезони најпродуктивнији играч апатинских плаво-белих био Александар Пилиповић (лево крило) који је одиграо све првенствене мечеве и постигао 173 гола, а од 22 кола колико је одиграо, девет пута је проглашаван за играча утакмице. Треба напоменути да је Пилиповић између осталих, био МВП и у утакмицама које су Апатинци играли са тимовима из врха табеле, односно против шампиона Кикинде, Врбаса и Уба.

Александар Пилиповић је са Партизаном и Војводином играо највиши ранг домаћег такмичења, а наступао је и у иностранству, након чега се враатио у Апaтин где својим искуством доприноси успесима клуба, али и формирању младих играча.

Поред њега, признање за играча утакмице из Рукометног клуба “Апатин” је три пута добио Стеван Ољача и млади голман плаво-белих, Милан Милићевић који је бриљирао међу стативама у победи своје екипе над Црвенком.

Председник клуба, Владимир Ђукић је у разговору за Радио “Дунав” рекао да је план да екипа остане на окупу и у наредној сезони, и нагласио да ће акценат бити стављен на рад са младим играчима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.