APATINKE NA TESTIRANJU PIONIRSKE REPREZENTACIJE

APATIN ODBOJKA SPORT SRBIJA VESTI

Odbojkaški savez Srbije organizuje u sredu 10. januara 2018.godine u Subotici izborni trening za žensku pionirsku reprezentaciju Srbije, sa testiranjem devojčica rođenih 2004-2005 godine sa teritorije Vojvodine. Okupljanje pionirki se organizuje sa ciljem da se stekne što bolji uvid u mogućnosti igračica rođenih 2004. i 2005, kao i određivanja spiska igračica za takmičenja u narednoj godini.

Trening i testiranja će obaviti Željko Šćepanović, prvi trener ženske pionirske reprezentacije Srbije, i Biljana Mihailović, sportski direktor OSS sa posebnim zaduženjima za žensku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju.

Iz odbojkaškog kluba “Apatin” na testiranju će biti pet igračica : Teodora Milinković, Milana Berar,Dragana Zorić, Dunja Mirić, Anastasija Jovanović.

Sve ove igračice su u sastavu pionirske ekipe OK “Apatin” a već krajem januara naredne godine će učestvovati na finalnom turniru osnovnih škola Vojvodine, gde nastupaju za OŠ “Žarko Zrenjanin” Apatin.

U 2017 godini odbojkašice Apatina Melinda Zorić i Teodora Milinković
su bile pozvane na testiranje pionirske reprezentacije Srbije .

U Karatašu, nadomak Kladova, ove godine održan je kamp odbojkaškog saveza Srbije Karataš 2017 ,čiji je finansijer Ministarstvo omladine i sporta Srbije.Dve igračice iz OK “Apatin” :Teodora Milinković i Ivana Miler bile su tokom deset dana među 32 najperspektivnije odbojkašice Srbije u uzrastu do 14 godina.

Odbojkašice Apatina su u godini na izmaku na velikom broju turnira birane za najbolje igračice turnira ali i najbolje igračice po pozicijama.

Najvrednija priznanja su dobile igračice kadetske ekipe.Na finalnom turniru kadetskog prvenstva Vojvodine koji je održan u Apatinu u mesecu maju OK “Apatin” je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.Sanja Maleš najbolja mlada sportiskinja Apatina za 2016 godinu je proglašena za najboljeg smečera kadetskog prvenstva Vojvodine dok je Tijana Ćeran izabrana za najboljeg libera.

Za OK “Apatin” se sa pravom može reći da su velika sportska porodica,a rezultati koje postižu devojčice ovog kluba su vredni pažnje,pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da je ženska odbojka daleko najmasovniji ženski sport u Srbiji i da su sve ženske selekcije odbojkaškog saveza Srbije:kadetska,juniorska i seniorska na kraju 2017. godine na prvom mestu evropske odbojkaške rang liste CEV.