APATINKA MIRELA HAM POBEDNICA TAKMIČENJA “24 kitchen Serbia”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Mirela Ham, Apatinka, koja radi u Beogradu, bila najbolja u pripremanju jela 24 kitchen Serbia na prestižnom evropskom kulinarskom kanalu, gde svoja jela prezentuju najbolji kuvari.

Moja ljubav prema kuvarstvu datira jos iz detinjstva,jer je moj pokojni otac bio odlican poznavalac dobrog ukusa i veoma dobar kuvar iako nije bio profesionalni kuvar. Podjedanko uz kuvanje volim da pišem poeziju i završila sam dve godine ruske knjizevnosti.Dolaskom u Beograd sam završila školu za kulinarskog tehničara ali sada radim sasvim drugi posao a kuvanje mi je ostala strast. Radila sam u nekoliko najprestiznijih restorana,naučila mnge tajne kulinarstva, stekla veliko samopouzdanje-kaže Mirela Ham.

Mirela je sasvim slučajno naletela, surfujući internetom, na tekst o takmicenju za 24kitchen Serbia i odmah se zaintersovala. Pročitavši uslove takmičenja prijavila se ne očekujući pobedu već jedno iskustvo više.-Prvi i glavni uslov je bio da pripremim jelo tako i šalje amaterski snimak pripreme.Nema laži,nema prevare,kuvaš,spremaš,pričas i snimaš se u kucnom ambijentu.Pošaljes snimak I recept,koji se postavlja na njihov sajt i glasanje kreće.Na to ko ce biti pobednik jesu uticali glasovi, a mimo glasova,stručni žiri, presudan i odlučuje-objašnjava Mirela, koja je u oba slučaja bila apsolutni pobednik sa 264 glasa a takmičar iza nje je dobio 117 glasova, ažiri koji daje zadnju reč je nju proglasio za pobednicu na takmičenju 24kitchen Serbia za 2013. godinu.Glavna nagrada je bila snimanje sopstvene emisije na najvecem evropskom kulinarskom kanalu,gde se pojavljuju najbolji svetski kuvari.-Ja sam se šokirala od sreće. Upoznala sam i našeg jednog od najboljih kuvara, koji ima svoju stalnu emisiju ispred Srbije, Nenada Veljkovića,koji me je uveo u sve tajne snimanja ovakvih emisija i objasnio kako bi sve to trebalo izgledati. Odlučili smo se na varijantu da ja budem njegov gost, odnosno da mi on pomaže u pripremi.Snimanje smo uradili u bugarskom gradu Sofiji.Celokupan boravak sa tom ekipom je bio fenomenalan i jedno nezaboravno iskustvo-kaže Mirela, uz nadu da će zainteresovati druge mlade iz svoje zemlje da oprobaju svoje kulinarsko umeće. Za kraj objašnjava da je pripremala jelo pod nazivom Cop sui, ili u prevodu sa kineskog seckana piletina, jer je ta epizoda imala naziv pileća priča.-Zahvaljujem se svima koji su mi omogućili da kroz priču,druženje i umetnički rad sa životnim namirnicama izrazim svoju ljubav i svoje umeće- završava Mirela, čija je emisija proteklog meseca emitovana na 24kitchen Serbia.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.