APATINCI U NEDELJU BIRAJU NOVE ČLANOVE SAVETA MESNIH ZAJEDNICA

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Izbori u 6 mesnih zajednica na teritoriji opštine Apatin za članove saveta održaće se u nedelju 6. avgusta 2017. godine. Birališta se otvaraju u sedam časova i zatvaraju u 20 časova.

Da bi glasali, građani treba da da ponesu lični dokument. Izbori se održavaju za članove Saveta mesnih zajednica za Mesnu zajednicu Apatin, Mesnu zajednicu u Romskom naselju, MZ Sonta, MZ Prigrevica, MZ Kupusina i Mesnu zajednicu Svilojevo.

Nakon što je Izborna komisija opštine Apatin donela rešenje o određivanju i spajanju pojedinih biračkih mesta, možemo zaključiti da će se u nedelju glasati na ukupno 14 biračkih mesta u Opštini Apatin.-U Sonti i Prigrevici na po tri, a u Kupusini i Svilojevu na po jednom biračkom, dok se u Apatinu glasa na 6 biračkih mesta , rekao je Dušan Grozdanić predsednik Opštinske izborne komisije.
– U Apatinu će se glasati na šest biračkih mesta, i to na mestima: ,,Agroglobe Agrar” DOO Apatin koji se nalazi na Somborskom putu, vrtić ,,Pčelica” u Ognjena Price, OŠ ,,Žarko Zrenjanin”, Tehnička škola sa domom učenika, Vatrogasni dom i Dom kulture u Romskom naselju. U Sonti će se moći glasati u Jugoslovenskoj 25 (Weltex doo Čačak, ogranak Sonta), kao i u ulici Vuka Karadžića na brojevima 22 i 84 (biblioteka i poslovni prostor). Prigrevčani će svoje biračko pravo moći ostvariti u Mesnoj kancelariji, OŠ ,,Mladost” i vrtiću ,,Pčelica” u ovom selu, dok će Kupusinci i Svilojevčani moći glasati na po jednom biračkom mestu, u svojim Mesnim kancelarijama, izjavio je Grozdanić i dodao da će se, za razliku od prethodnih izbora, ovoga puta glasati po većinskom sistemu glasanja, što znači da će se glasati za ime, a ne za stranku ili grupu građana.

Zbirne izborne liste za Apatin predali su lista “Za napredni Apatin”, lista “dr Živorad Smiljanić – Socijalistička partija Srbije” i “Republikanska stranka Apatin”. Za Romsko naselje predata je lista “Za bolje Romsko naselje”, a za Savet Mesne zajednice Prigrevica liste “Za naprednu Prigrevicu”, “dr Živorad Smiljanić – Socijalistička partija Srbije” i “Srpska radikalna stranka”. Kada je u pitanju Kupusina, predate su dve liste “Za naprednu Kupusinu” i “Za Kupusinu – za naše selo”, za Sontu takođe dve “Za naprednu Sontu” i “dr Živorad Smiljanić – Socijalistička partija Srbije”, a za Svilojevo jedna izborna lista “Zajedno za Svilojevo”.
Detaljnije o svemu možete saznati na zvaničnom sajtu opštine Apatin.