АПАТИНАЦ ДАЛИБОР ЋОПИЋ СКУВАО НАЈБОЉИ РИБЉИ ПАПРИКАШ У КОЛУТУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Апатинац Далибор Ћопић скувао је најбољи рибљи паприкаша на такмичењу “Лето у Kолуту” које je протеклог викенда одржано у овом месту. Учествовала су 23 такмичара са територије Западнобачког округа, а поред првог, и треће место такође је припало кувару из Апатина.

Од како учестује на овој манифестације, Далибору је је ово друга титула првака, а друштво му прави његов таст Марко Чортан.
-Из Апатина смо се такмичили мој таст, Марко Чортан и ја. Марко је освојио треће место док сам ја био први. Ово ми је друга победа у Kолуту, у две узастопне године. Пошто таст и ја наступамо заједно као екипа, увек и кувамо два котилћа јер се помало и међусобно такмичимо. Aко победиш таста у кувању рибљег паприкаша, остали такмичари нису проблем, каже у шали Ћопић.
-До сада смо освојили два пута титулу првака у Kолуту, прво и треће место на “Брунаи чарди” прошле године, треће место у Дорослову прошле године, и друго место на прошлогодишњим “Апатинским рибарским вечерима”. Овај резултат у Апатину за мене је најзначајнији, с обзиром на бројну конкуренцију и то да смо се тек прошле године почели озбиљно такмичити на манифестацијама, каже Далибор за радио Дунав.

Поред доброг дружења и путовања, апатински тим “Чортан и Ћопић” обавља и последње припреме за такмичење на “Брунаи чарди” који ће се одржати 20. августа као и за “Чика Савин котлић” гастрономску манифестацију који је на распореду 3. септембра.

-Након тога следи пауза, до следеће године, када чекамо нову паприку, поручује Ћопић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *