АПАТИН УГОСТИО ПАРТНЕРЕ У ПРЕКОГРАНИЧНИМ ПРОЈЕКТИМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општина Апатин је протекла три дана била домаћин партнерима пројеката „Amazon of Europe Bike Trail“ и „Responsible Green Destination Amazon of Europe“ финансираних из транснационалног програма Дунав, у којем је наша општина пројектни партнер.

У уторак, 15. јуна, одржан је десети по реду састанак управног одбора партнерства пројекта бициклистичке руте „AoE BikeTrail“, са пратећим радионицама и смерницама за даљу имплементацију у последњем пројектном периоду који траје до 31.10.2021. године.

Дан касније сви партнери из 18 институција из јавног и приватног сектора са подручја Аустрије, Словеније, Хрватске, Мађарске и Србије имали су прилику да виде СРП „Горње Подунавље“, возе бицикл по етапи С14 бициклистичке руте Европски Амазон и уживају у прелепој природи. Гости су застајали на новим бициклистичким одмориштима и уживали у вожњи бродићем „ АоЕ Апатинка“ по Дунаву, а на Купусинској чарди, која се налази на етапи С15 АоЕ БТ руте дегустирати су рибљи паприкаш.

Последњег дана одржан је састанак управног одбора партнерства пројекта „Amazing Amazon of Europe“, пројекта који повезује 12 пројектних партнера с подручја Европског Амазона и ТБР МДД – прекогранични резерват биосфере Мура-Драва-Дунав, највећег и најочуванијег речног система у Средњој Европи, с циљем постављања темеља одрживог туризма, који је у другој години имплементације и траје до 31.12.2022. године.

Након скоро годину и по дана, партнери су коначно имали прилику да одрже састанак уживо и уживају у истраживању подручја општине Апатин и нашим кулинарским специјалитетима, али и да тестирају новоопремљену бициклистичку руту.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *