АПАТИН ДОБИО ВИШЕ ОД 200 МИЛИОНА ЗА САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је јуче у Новом Саду потписала уговоре о додели средстава по конкурсима које је расписала Управа за капитална улагања АП Војводине. Апатину је на основу два конкурса додељено укупно 209.887.953,21 динара, за побољшање путне инфраструктуре у нашој општини.

На конкурсу за суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја Општина Апатин је добила 59.887.953,21 динара, а овим новцем ће бити реконструисана друга страна улице Српских владара, од Средње до улице Марка Орешковића. По конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, Апатину је за пројекат рехабилитације, изградње и санације саобраћајница на територији наше општине одобрено 150.000.000,00 динара. Према речима председнице општине Апатин, план је да ова средства буду утрошена на реализацију поменутог пројекта који ће трајати две године, а у склопу којег ће бити решени неки од горућих проблема када је у питању саобраћајна инфраструктура на територији наше општине.

-За пројекат рехабилитације, изградње и санације саобраћајница на територији општине Апатин ове године смо добили 150 милиона динара. У питању је двогодишњи пројекат у склопу којег ће бити изграђена бициклистичка стаза од Свилојева до Бање Јунаковић, а нови асфалт ће добити улица Ади Ендреа у Свилојеву, Апатински пут у Пригревици и пут од Нове улице до градске депоније у Апатину, објаснила је Дубравка Кораћ.

Она се захвалила Влади Војводине, председнику Покрајинске Владе Игору Мировићу, као и директору Управе за капитална улагања мр Милошу Малетићу, који су препознали значај реализације ових инвестиција у општини Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *