АПАТИН ДОБИО 5,3 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЗАМЕНУ РАСВЕТЕ У ШКОЛАМА И ВРТИЋИМА

APATIN EKONOMIJA VESTI

На конкурсу за доделу бесповратних средстава за суфинансирање реализације пројеката штедљиве расвете који је расписао Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, општина Апатин је добила 5,3 милиона динара.

Овим средствима ће бити замењена постојећа расвета у спортској хали Основне школе „Иван Горан Ковачић“ Сонта, и расвета у хали Основне школе „Младост“ Пригревица. Новцем који је општини одобрен по овом конкурсу, ново осветљење ће добити и три објекта Предшколске установе „Пчелица“ Апатин и то: вртић у улици Петра Драпшина, објекат у градском парку, али и онај у Ромском насељу.

Преласком на ново осветлење у поменутим објектима, дугорочно ће се уштедети значајна средства, кроз ниже рачуне за електричну енергију. Радови на постављању штедљиве расвете се тренутно изводе у сонћанској спортској хали, након чега ће монтажа почети и у осталим поменутим установама.

Општина Апатин је захваљујући доброј сарадњи са Покрајинским секретаријатом за енергетику, грађевинарство и саобраћај до сада заменила комплетну расвету у Гимназији „Никола Тесла“, као и у школској хали и згради Техничке школе са домом ученика. Из истих извора, преко конкурса је финансирана набавка котлова на пелет и агропелет у апатинском Дому културе, као и куповина седам соларних аутобуска стајалишта за општину Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.