APA-KOŠ POČEO SA RADOM

APATIN SPORT VESTI

Nakon više godina pauze, košarkaški klub “Apa-Koš” iz Apatina ponovo je krenuo sa radom.U klubu već nekoliko nedelja trenira 50 dečaka, 2002 godišta i mlađi, a prijave se primaju svakodnevno.

Inicijativa o ponovnom pokretanju kluba je došla od grupe roditelja i trenera koji su bili nezadovoljni stanjem u apatinskoj košarci i košarkaškom klubu “Apatin”.Prema rečima trenera, Slobodana Obradovića, ovakav potez je bio neizbežan.

-Morali smo da donesemo odluku, hoćemo li dopustiti da nas problemi oko upravljanja, nadležnosti i finansiranja iz bivšeg kluba savladaju ili da jednostavno sklonimo decu od tih problema i nastavimo raditi ono što najbolje umemo. Odlučili smo se za ovo drugo, roditelji su nas podržali a sa nama su deca koju treniramo već nekoliko godina.Za decu je najbitniji kontinuitet i ona će već nastupiti u prvenstvenoj sezoni Košarkaškog saveza Vojvodine za 2014-2015godinu kaže Obradović.

U radu kluba je angažovan i Nenad Ugarković, dugogodišnji sportski radnik i trener koji preko 20 godina trenira  najmlađe  kategorije  apatinskih košarkaša.

-Pred nama je ozbiljan rad , slede fizičke pripreme koje smo planirali održati u avgustu, nakon toga krećemo sa prvenstvenim utakmicama koje počinje u oktobru.Takmičićemo se u dve kategorije, sa mlađim pionirima i pionirima, kaže Ugarković.

Skupština kluba će biti održana sledeće nedelje i nju će uglavnom činiti roditelji i sportski radnici.Kako je najavljeno iz ovog kluba izabraće se najuže rukovodstvo ali i upravni i nadzorni odbori.

APA-KOŠ POČEO SA RADOM APA-KOŠ POČEO SA RADOM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.