Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ALUPLASTU PRESTIŽNA NAGRADA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ
ALUPLASTU PRESTIŽNA NAGRADA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ

ALUPLASTU PRESTIŽNA NAGRADA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ

Na svečanosti koja je održana u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici povodom Međunarodnog i regionalnog sajma privrede i turizma, najuspešnijim preduzećima, institucijama i pojedincima iz Severnobačkog i Zapadnobačkog okruga uručene su nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”.

Među 24 najuspešnija preduzeća, institucije i pojedinca nagradu je dobilo preduzeće Aluplast d.o.o iz Apatina, kao preduzeće sa najdinamičnijim razvojem u regionu. Povodom osvajanja ove prestižne nagrade, vlasnik “Aluplasta” Radivoj Sekulić gostovao je u programu Radio Dunava.

– Nagradu smo primili na predlog Građevinskog fakulteta iz Subotice. Sa ovom institucijom radimo dugi niz godina i ona nam vrši ateste i patentiranje većine naših proizvoda. Najpoznatiji među njima je postolje suncobrana koji čini 30 odsto naše proizvodnje. Urađen je u saradnji sa fakultetom u Subotici, među najkvalitetnijim je u Evropi  i na njemu nikada nismo imali reklamacija, kaže Sekulić.

Ovo apatinsko preduzeće pored postolja, rolo komarnika, venecijanera, trakastih zavesa, ALU I PVC roletni i tendi proizvodi i saobraćajne znakove od poliestera što je novina kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Specijalna tehnologija izrade koja ne postoji u Srbiji ni u ovom delu Evrope a za koju je na Medjunarodnom sajmu gradjevinarstva apatinskom “Aluplastu” pripala nagrada Nova vizura.

-Reč je modernom, postojanom i čvrstom materijalu koji u velikoj meri smanjuje troškove proizvodnje saobraćajnih znakova koji se trenutno rade od aluminijuma, kaže Sekulić i dodaje da  je potražnja za ovim proizvodom sve veća .

Sekulić se zahvalio zaposlenima i porodici na njihovom radu i dugogodišnjoj podršci zbog kojeg je Aluplast danas uspešna firma.

-Nista od ovoga se ne bi dogodilo da nije bilo podrške porodice i kolektiva. Zasluge za uspeh imaju svi zaposleni u preduzeću na čelu sa direktorom Jovicom Štikovcem koji je preko 20 godina prisutan u firmi, šefom proizvodnje Aleksandrom Petrovićem i mnogim drugim ljudima koji svakodnevno vredno rade kako bi Aluplast napredovao, kaže Sekulić.

Nagradu “Kapetan Miša Anastasijević” , u okviru projekta “Put ka vrhu”, dodeljuju agencija “Media Invent” iz Novog Sada, Univerzitet u Novom Sadu i Privredna komora Srbije.

Ovo prestižno priznanje se, već 18 godina, dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama sa ciljem da podstakne i afirmiše preduzetništvo u Srbiji i zemljama u regionu, a među ovogodišnjim dobitnicima su, između ostalih, i “Telek paprika” iz Martonoša, JKP “Prostor” iz Sombora, Muzička škola i Slobodna zona Subotica te Privredna komora Crne Gore.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top