ALUPLASTU PRESTIŽNA NAGRADA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Na svečanosti koja je održana u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici povodom Međunarodnog i regionalnog sajma privrede i turizma, najuspešnijim preduzećima, institucijama i pojedincima iz Severnobačkog i Zapadnobačkog okruga uručene su nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”.

Među 24 najuspešnija preduzeća, institucije i pojedinca nagradu je dobilo preduzeće Aluplast d.o.o iz Apatina, kao preduzeće sa najdinamičnijim razvojem u regionu. Povodom osvajanja ove prestižne nagrade, vlasnik “Aluplasta” Radivoj Sekulić gostovao je u programu Radio Dunava.

– Nagradu smo primili na predlog Građevinskog fakulteta iz Subotice. Sa ovom institucijom radimo dugi niz godina i ona nam vrši ateste i patentiranje većine naših proizvoda. Najpoznatiji među njima je postolje suncobrana koji čini 30 odsto naše proizvodnje. Urađen je u saradnji sa fakultetom u Subotici, među najkvalitetnijim je u Evropi  i na njemu nikada nismo imali reklamacija, kaže Sekulić.

Ovo apatinsko preduzeće pored postolja, rolo komarnika, venecijanera, trakastih zavesa, ALU I PVC roletni i tendi proizvodi i saobraćajne znakove od poliestera što je novina kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Specijalna tehnologija izrade koja ne postoji u Srbiji ni u ovom delu Evrope a za koju je na Medjunarodnom sajmu gradjevinarstva apatinskom “Aluplastu” pripala nagrada Nova vizura.

-Reč je modernom, postojanom i čvrstom materijalu koji u velikoj meri smanjuje troškove proizvodnje saobraćajnih znakova koji se trenutno rade od aluminijuma, kaže Sekulić i dodaje da  je potražnja za ovim proizvodom sve veća .

Sekulić se zahvalio zaposlenima i porodici na njihovom radu i dugogodišnjoj podršci zbog kojeg je Aluplast danas uspešna firma.

-Nista od ovoga se ne bi dogodilo da nije bilo podrške porodice i kolektiva. Zasluge za uspeh imaju svi zaposleni u preduzeću na čelu sa direktorom Jovicom Štikovcem koji je preko 20 godina prisutan u firmi, šefom proizvodnje Aleksandrom Petrovićem i mnogim drugim ljudima koji svakodnevno vredno rade kako bi Aluplast napredovao, kaže Sekulić.

Nagradu “Kapetan Miša Anastasijević” , u okviru projekta “Put ka vrhu”, dodeljuju agencija “Media Invent” iz Novog Sada, Univerzitet u Novom Sadu i Privredna komora Srbije.

Ovo prestižno priznanje se, već 18 godina, dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama sa ciljem da podstakne i afirmiše preduzetništvo u Srbiji i zemljama u regionu, a među ovogodišnjim dobitnicima su, između ostalih, i “Telek paprika” iz Martonoša, JKP “Prostor” iz Sombora, Muzička škola i Slobodna zona Subotica te Privredna komora Crne Gore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *