АДАПТИВНИ KОШЕВИ У СПОРТСКОЈ САЛИ ГИМНАЗИЈЕ У АПАТИНУ

APATIN KOŠARKA SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI

Kошаркашки клуб Апатин у сарадњи са Kошаркашким савезом Србије и уз подршку ФИБЕ, обезбедио је финансијска средства за адаптацију кошева у спортској сали Гимназије и стручне школе у Апатину.

-Гимназијска спортска сала једна је од десет у Србији у којој ће нова адаптивна конструкција омогућити да и најмлађи узрасти деце могу тренирати кошарку, с обзиром да ће кошеви бити прилагођени и њима, али и да старији узрасти и такмичарске селекције једнако могу да тренирају, каже Ненад Угарковић, испред Kошаркашког клуба “Апатин” који је аплицирао за пројекат “За твој сигуран кош” који спроводе Министарство просвете, Министарство омладине и спорта, Kошаркашки савез Србије, Фиба и Олимпијски комитет Србије.

-Већина школских сала нема адекватне кошеве за најмлађе категорије, такав је случај био и у овој сали где је конструкција била фиксирана на зиду, на висини 3.05 метара, што је погодно за ученике виших разреда, старије и сениоре, али не и за децу од првог до четвртог разреда, код којих правила и пропозиције кошаркашке игре предвиђају висину коша од 2.60 метара. Адаптивни кошеви поседују механику спуштања конструкције која ће омогућити и најмлађима да уживају у чарима кошарке, каже Угарковић.
Вредност адаптивне кошаркашке конструкције је око 480.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *