АПАТИНСКЕ ГИМНАЗИЈАЛКЕ НАЈБОЉЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ОДБОЈЦИ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

На окружном такмичењу које је јуче одржано у Кули, одбојкашице Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” Апатин су у конкуренцији средњих школа освојиле прво место и тако избориле пласман на школску олимпијаду. Апатинке су у првој утакмици полуфинала победиле одбојкашице из Оџака резултатом 2:0, док су у финалу биле боље од Сомбора и заслужено славиле са 2:1 у сетовима. Одбојкашице Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” Апатин је као тренер водила професорица Деагана Узелац.

У конкуренцији одбојкаша победили су ученици Гимназије “Вељко Петровић” из Сомбора.

Школска олимпијада је највећа спортска манифестација у Војводини, а ове године ће бити одржана од 19. до 22. маја у Зрењанину. Очекује се да ће на деветом СОШОВ-у учествовати више од 2.000 ученика – спортиста из читаве Војводине који ће такмичити у четрнаест дисциплина.

Апатинке су као и претходне године освојиле прво место и избориле пласман на Међуокружно такмичење, међу четири најбоље школе у Војводини, које ће бити одржано 9. марта у Суботици. Претходне године апатинске Гимназијалке су освојиле друго место на овом такмичењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *