СОМБОРУ 124 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕРАДУ ОТПАДНИХ ВОДА

EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

У Сомбору ће бити изграђена четири постројења за прераду отпадних вода у која ће бити уложено 124 милиона евра и тај град након израде тих постројења више неће имати проблема са отпадним водама, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Одговарајући на питање народне посланице из Савеза војвођанских Мађара Емише Ури о улагањима у град Сомбор, Момировић је одговорио да је тај град један од приоритета Владе Србије за изградњу постројења отпадних вода.

Момировић је рекао да се садашња власт након деценија неулагања у еколошке пројекте одлучила на изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, јер је сав тај отпад, како истиче, завршавао у рекама.

“Биће уложено 124 милиона евра за изградњу четири постројења за пречишћавање отпадних вода и Сомбор више неће имати проблема са отпадним водама. И не само Сомбор, већ и Суботица, Нови Сад, Ада и још 80 одсто општина на територији Србије”, рекао је Момировић.

Навео је да ће тај проблем на територији читаве Србије бити решен у наредних пет година и да ће за то бити издвојено четири милијарде евра.

На питање посланице Ури какви су планови по питању повезивања Сомбора и Београда, с обзиром да се сада из тог града до српске престонице путује два и по сата, Момировић је подсетио да се очекује ове године почетак изградње аутопута Београд – Зрењанин, као и да је у плану изградња брзе саобраћајнице Сомбор-Кикинда.

“На највишем политичком нивоу је донета одлука и очекујемо да ћемо ако не ове, онда почетком следеће године кренути у радове у делу од Бачког Брега до Сомбора и да ћемо у наредних неколико година повезати не само Сомбор и Кикинду, него са њима и Црвенку, Србобран, Бечеј, Нови Бечеј, односно да потпуно повежемо Војводину”, рекао је Момировић.

Истакао је да је назив тог аутопута “Осмех Војводине” и да је његов циљ да омогући квалитетнију и бржу комуникацију Војводине са свих страна.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *