ИН МЕМОРИАМ: ЂОРЂЕ КОСТИЋ

APATIN HRONIKA VESTI

Прослављени апатински боксер и голубар Ђорђе Костић (1955-2020) преминуо је у шездесепетој години живота.

Ђорђе Костић припадао је славној “златној генерацији седамдесетих” апатинских боксера. Био је један од најбољих боксера тешке категорије. Имао је врхунску технику и сјајну брзину, па је већину ривала надмудривао и побеђивао. У сјајној каријери дугој 14 година, до 1983. године када је престао да боксује, имао је 300 мечева од којих је већину добио.

Био је првак Војводине 1978. године у тешкој категорији, а 1979. у супертешкој, као и бронзу на првенству Југославије.

Боје Младости и част апатинског бокса, веома успешно, бранио је и на више међународних ревија. На једној од њих, одржаној у мађарском граду Печују, Ђорђе Костић је проглашен за најбољег страног боксера.

Боксовао је у сјајној генерацији махом poђених апатинаца, последњој коју је изнедрио апатински ринг и у којој су, уз њега, били Ћурчић, Каурин, Крижан, Грмуша, Мандић, Ђерић, Војиновић….

У низу сјајних борби које је водио са свим великим југословенским тешкашима свог времена као што су Бисић, Салиху, најбољу означава ону у којој је надвисио тадашњег стандардног југословенског репрезентативца Mapића, а за најтежег ривала у каријери означио је одличног Младена Шкорића из суботичког Спартака.

Раскошан природан боксерски дар Ђорђа Костића брусили су тренер Жарко Лукић и Јожеф Олах, помогавши му да, заслужено, заузме часно место у историји апатинског бокса.

Ђорђе Костић иза себе је оставио супругу Душанку, две ћерке, унучад. Биће сахрањен на градском апатинском гробљу данас у 14 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *