PAO PRVI SNEG U APATINU, ZIMSKA SLUŽBA DOBRO ODRADILA POSAO (FOTO)

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na radost najmlađe populacije našeg grada juče je pao prvi sneg  koji je zabeleo sve ulice i dodatno stvorio utisak zimske idile. Visina snežnih padavina je oko 15cm, a zimske službe su već juče krenule da puteve posipaju solju i čiste ulice prvog i drugog prioriteta.

Petar Đukić, šef zimske službe JKP “Naš Dom” je za radio rekao da su spremni i da će reagovati po potrebi kao i juče kada su u akciju krenuli odmah nakon početka padavina. – Sneg je počeo da pada oko 17 sati, a već od 18 sati smo krenuli sa soljenjem puteva po planu rada naše službe. U dva sata ujutru je počeo da pada novi sneg, pa smo jutros oko 6 sati krenuli sa guranjem snega i dodatnim soljenjem puteva, a na terenu se trenutno nalaze dve ekipe koje još uvek rade na raščišćavanju saobraćajnica.- rekao je Petar Đukić.

FONO Petar Đukić

Iz zimske službe apeluje na vozače da voze pažljivije kako bi se izbegle potencijalne saobraćajne nezgode, a ukoliko krećete na duži put obavezno ponesite zimsku opremu.

Podsećamo da su za čišćenje snega sa javnih površina odgovorna sva fizička i pravna lica kojima su te površine poverene na upravljanje, korišćenje ili održavanje. Zakon obavezuje stanare da očiste snežne nanose na trotoarima užim od pet metara ispred svojih zgrada, baš kao što su i vlasnici lokala u obavezi da to učine. Osim s trotoara, sneg i ledenice moraju da se uklanjaju i s terasa i krovova. Ako je reč o nepristupačnim mestima, to treba prijaviti komunalnoj inspekciji, pa će ostatak posla obaviti vatrogasne službe. Komunalni inpektor ili komunalni policajac može na licu mesta kazniti fizičko lice ili preduzetnika, ukoliko utvrdi da oni ne poštuju odredbe pomenute odluke.

IMG_4232 IMG_4234 IMG_4236 IMG_4237 IMG_4244 IMG_4257 IMG_4250 IMG_4247 IMG_4245