АПАТИНКА РАДОЈKА ДОБРИЈЕВИЋ- УМЕТНОСТ ЈЕ МОЈ ЖИВОТ УЧИНИЛА ЛЕПШИМ

APATIN KULTURA SOMBOR SRBIJA VESTI

Не постоји Апатинац који не зна за нашу сликарку Радојку Добријевић, можда су ређи они који знају и да је Радојка књижевница чије су песме освајале многе награде па чак и међународне.

Радојка Добријевић апатинска сликарка и песникиња говорила је зa Дунав радио пуна неког дечијег искреног ентузијазма, ваљда и сама у чуду што је у овом свету, свету уметности призната и цењена. Открила нам је која јој је од ове две љубави већа.

-И сликарство и поезија, обе љубави су исте, одувек сликам и пишем, када нешто не могу да искажем речима ја то учиним сликом. Добријевићева припрема књигу, свој првенац. -Kњига је у припреми, промовисаће је наш познати научник Ђуро Kоруга.

Њена љубав према поезији је и више него очигледна, веома је поносна на сопствени успех постигнут на разним конкурсима, њене песме пронашле су пут до читалаца, по једној од њих цела збирка песама добила је име.

-Прошло је много времена откада сам послала прву песму на конкурс неафирмисаних песника који је организовао новосадски „Дневник“, у то време највећа новинска и издавачка кућа у Југославији. На овом конкурсу и једна од мојих песама је уврштена у збирку песама и добила по мојој песми „Венац од росе“ име. Споменула бих још да је апатински Kултурни центар издао моју књигу „Огртач од иња“ за коју је књижевни критичар Ненад Шапоња између осталог у критици коју је писао, истакао „Дакле, пред нама је певање, лелујање свести…“

Ово је само мали део онога шта је ова апатинска уметница до сада остварила. “Радојка је неко ко слика, пише, њен живот је, како нам је открила, због тога леп и испуњен, а ми смо јој пожелели да њена нова књига што пре угледа „светло дана.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.