7. CISM FUTSAL KUP ZA MIR

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Grad Sombor i Opština Apatin, u periodu od 24. do 29. maja, ugostiće futsal reprezentacije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koje će učestvovati na 7. CISM futsal kupu za mir.

Ceremonija otvaranja predviđena je za ponedeljak, 25. maj, od 17.00 do 17.30 sati, u somborskoj „Mostongi“. Prva utakmica turnira, između reprezentacija Srbije i Makedonije, na programu je istog dana u 18.00 sati. Prvo kolo biće zaokruženo duelom selekcija Slovenije i Hrvatske. Mečevi četvorodnevnog turnira 25. i 27. maja biće organizovani u „Mostongi“, dok će se 26, odnosno 28. maja, po rasporedu igrati u Sportskoj hali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu.

– Organizacija turnira je nastavak uspešne realizacije sportskih manifestacija u civilno-vojnoj saradnji. Turnir se realizuje u okviru projekta „Sport i mir“ Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM) čije je sedište u Briselu. Predstavnici ovog saveta prisustvovaće realizaciji aktivnosti.

Suorganizatori turnira su: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, Zapadno-bački upravni okrug, Grad Sombor i Opština Apatin, te 1. Centar za obuku iz Sombora i Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) .