55. SVETSKO VOJNO PRVENSTVO U KROS-KANTRIJU OD 13. DO 17. MARTA U APATINU

APATIN SPORT VESTI

55. Svetsko vojno prvenstvo u kros-kantriju održaće se od 13. do 17. marta u Apatinu i to u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije i suorganizaciji opštine Apatin, grada Sombora i Atletstskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog saveta za vojne sportove CISM. Učešće u realizaciji ove sportske manifestacije uzeće i Kancelarija za mlade opštine Apatin sa svojim volonterima.

U Sportskoj hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” manifestaciju će zvanično otvoriti ministar odbrane Aleksandar Vučić, a početak svečanog programa zakazan je za 13 sati.

minisPrvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije tom prilikom biće uručen orden “Grand officer”, koji CISM dodeljuje najvišim državnim zvaničnicima, a predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, primiće orden povodom izuzetnog doprinosa razvoju vojnog sporta, jačanju mira i promovisanju ciljeva i ideala sadržanih u sloganu CISM “Prijateljstvo sportom”. Priznanja će uručiti potpukovnik oružanih snaga Bahreina Abdulhakeem M. Al-Shino.

Svetsko prvenstvo u krosu obuhvata dve discipline i to kros-kantri trčanje na kratkoj od 4,8 za muškarce i žene, te dugoj stazi od 11,5 kilometara isključivo za muškarce. U obe trke biće nagrađeni pobednici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Učesnici će biti smešteni u garnizonu Prvog centra za obuku Vojske Srbije u Somboru, dok će vođe delagacija boraviti u Banji “Junaković”.

Pored reprezentacije UAE, učestvovaće 23 zemlje sa četiri kontinenta: Evrope, Azije, Afrike i Amerike, sa oko 300 sportista.

fono:Slavko Jerković predsednik atletskog kluba “Apatin”SLAVKO JERKOVIC VOJNO PRVENSTVO

Takmičenja će se odvijati na stadionu FK “Mladost” u subotu, 16. marta, a uručivanje medalja predviđeno je istog dana u popodnevnim časovima u Sportkoj hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *