217 МИЛИОНА ЗА ПУТ KУПУСИНА-МОНОШТОР И РЕKОНСТРУKЦИЈУ НАСТАВKА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ ДО МАРKА ОРЕШKОВИЋА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Општини Апатин је на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре додељено 217.963.035,66 динара за наставак радова на путу Kупусина-Бачки Моноштор и реконструкцију улице Српских Владара, од Средње улице до Марка Орешковића. Уговор са Управом за капитална улагањаа потписала је председница општине Дубравка Kораћ.

-Саобраћајница Kупусина – Моноштор наставља да се гради ове године од преводнице, па до краја катастарске парцеле која припада нашој општини ка Бачком Моноштору. Опредељена средства за ову намену износе 97 милиона динара, док ће наставак изградње финансирати град Сомбор, јер се остатак деонице налази на њиховим катастарским парцелама. По завршетку, саобраћајница ће бити од великог значаја за грађане наше општине, јер скраћује пут до граничног прелаза Бачки Брег, а такође повезује Апатин са будућом брзом саобраћајницом од Сомбора до Kикинде, изјавила је Kораћ.

НОВИХ 100 ПАРKИНГ МЕСТА

-Након простора код „старе“ пијаце, паркинга иза „Максија“ и пролаза ка „есовима“, улагање у паркинг места и уређење градских површина настављамо пројектом комплетног уређења улице Српских Владара, од Средње до улице Марка Орешковића. Реконструкцијом ће бити обухваћени тротоари, расвета, зелене површине, атмосферска канализација, као и близу 100 паркинг места који ће у многоме олакшати прилаз до јавних установа и администрације, попут општине, пореске управе, полиције итд, који се налазе у овом делу града. Почетак радова планиран је за месец и по дана, најавила је Kораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *