ФЕСТИВАЛ “СУНЧАНА ЈЕСЕН” ДРУГУ ГОДИНУ ЗА РЕДОМ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Апатину ће ове године по други пут бити организована манифестација под називом ,,Сунчана јесен”, и то у периоду од 5. до 6. октобра. Тим поводом разговарали смо са Немањом Јовићем, директором Туристичке организације Апатин.

– Прошле године смо обећали да ћемо се потрудити да ову манифестацију уврстимо у календар сталних догађаја, те ћемо сада покушати да је омасовимо и понудимо више садржаја у оквиру исте. Осим ТО Апатин, овогодишњу “Сунчану јесен” у организацији помажу УГ “Апатинске вредне руке”, Удружење љубитеља природе “Франц Шпајзер” и Удружење за културу “Река”, сви из Апатина. Новина је и та да ће ове године “Сунчана јесен” трајати два дана, 5. и 6. октобра. Првог дана ће фокус бити на рукотворинама и занатским производима и тај дан програм почиње у 10, а завршава се у 18 сати. Верујемо да ће најатрактивнији део дана бити од 16 сати, за када је заказан наступ тамбурашког оркестра “Дунавски бисери”. Други дан “Сунчане јесени” обележиће изложба цвећа и меда, у организацији Удружења “Франц Шпајзер”, а такође и изложба Удужења “Река”, открива Јовић.

Нешто више о садржајима манифестације говорили су представници удружења, а који заједно са ТО Апатин учествују у организацији “Сунчане јесени”.

– Наша замисао је да представимо средину у којој живимо, а овде пре свега мислим на лепоте природе која нас окружује. Такође, имаћемо и фестивал цвећа, где учешће могу узети сви они који се баве производњом и аранжирањем цвећа. Осим наведеног, осмислили смо и такмичарски део, где ће учесници аранжирати своје букете и друге аранжмане, а најкреативнији и најмаштовитији радови биће награђени. Обезбедили смо вредне новчане награде за три првопласирана такмичара, као и награду “Чаробни свет маште”. Користим прилику да позовем потенцијалне учеснике, као и наше суграђане који желе да буду само посматрачи, да дођу 6. октобра на наш фестивал. Они који желе да буду део фестивала, могу се пријавити у Културном центру, у галерији Меандер до 1. октобра, а они који желе да се такмиче, могу да донесу своје радове на обележени штанд на сам дан фестивала, 6. октобра, рекла је Радмила Савчић, председница Удружења “Река”.

Власта Милинковић, пр менаџер Удружења љубитеља природе “Франц Шпајзер” из Апатина, открива да је њихово удружење за потребе “Сунчане јесени” организовало јесењи фестивал цвећа и меда, а који ће бити актуелан током оба дана одржавања фестивала.

– Велика нам је част што већ другу годину за редом узимамо учешће у “Сунчаној јесени”. Наши чланови ће и овог пута изложити све своје рукотворине, изложићемо зимнице, оно што је тренутно веома актуелно, изабраћемо најлепшу теглицу, као и најукуснију. Такође, изабраћемо и најстарију рукотворину, најлепши штанд и, наравно, оно што је било најатрактивније прошле године, поновићемо и ове, а то је такмичење у лупању беланаца, сазнајемо од Љубице Кусуље, председнице УГ “Апатинске вредне руке”.

Организатори позивају све наше суграђане да дођу 5. и 6. октобра и подрже ову лепу јесењу манифетсацију.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *