НОВИ РЕЖИМ САОБРАЋАЈА ЗБОГ БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Од 3. септембра 2018. године почиње спровођење новог режима саобраћаја који се односи на део улице Светог Саве између улица Српских Владара и Димитрија Туцовића (локација поред ОШ „Жарко Зрењанин“).

Општинско веће је на седници одржаној 21. маја 2018. године донело Решење којим се утврђује нови режим саобраћаја за наведену локацију.

Новим режимом саобраћаја се забрањује паркирање возила на коловозу ван обележених паркинг места на локацији поред ОШ „Жарко Зрењанин“ и Спортског савеза.

Поменута измена режима саобраћаја је једна од превентивних мера и активности које се спроводе а који има за циљ унапређење безбедности ученика основне школе и безбедност школске имовине.

Почев од септембра, саобраћајни полицијски службеници ће вршити појачане контроле промета на путевима, улицама и раскрсницама у зонама школа, којима се најчешће крећу ученици приликом доласка у школу и повратку кући, зависно од распореда школских часова.

С обзиром на присутан проблем стварања гужви, паркирањем возила испред школских улаза у непосредној близини школских дворишта, Општинско Веће је било принуђено да изврши промену режима саобраћаја.

Обавештавају се сви грађани да, пред почетак и у току школске 2018/2019 године за потребе довожења деце-ученика у школу, користе алтернативна места за заустављање, паркирање и искрцавање путника из возила тј. у другим улицама које су због растерећености саобраћаја знатно безбедније за све учеснике у саобраћају.

На насловној слици и сликама у тексту можете видети примере где је забрањено паркирање у овој зони.

извор: Инфо тим општине Апатин

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *