КОРИСНИЦИ ДНЕВНОГ БОРАВКА ОДРЖАЛИ АКЦИЈУ ПОСВЕЋЕНУ ОЧУВАЊУ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Данас су корисници Дневног боравка из Центра за социјални рад на главној улици одржали продајну изложбу са циљем да људима укажу на важност очувања менталног здравља. Сваке године у октобру овакве акције се одржавају широм света са истим циљем а то је да се укажен на важност очувања душевног мира и менталног здравља.

-Ово је акција је међународног карактера и у овом моменту верујем да се слични догађаји одржавају широм света. Ово је на неки начин промоција која треба да укаже на важност очувања менталног здравља код људи.- изјавио је Душко Бурсаћ, психолог Центра за социјални рад.

На питање на који начин у данашње време које је пуно стресних ситуација човек може да сачува своје ментално здравље, Душко Бурсаћ одговара:

-Мислим да ту породица има велику улогу. Важно је очувати здраву комуникацију у породици, односно између најближих. Ако изгубимо социјалну и породичну подршку онда је наше ментално здравље итекако угрожено, тако да ја апелујем на људе да се окрену сами себи, да се окрену породици и пријатељима. Пријатељско односе које смо стварали у прошлости треба да негујемо и одржавамо јер смо ми склони осамљивању, а то никако није добро за ментално здравље. – каже Бурсаћ.

ФОНО Душко Бурсаћ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *