АПАТИНСКА ПИВАРА УПРАВИ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ ДОНИРАЛА НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ АЛКОМЕТРЕ И ДОДАТНУ ОПРЕМУ

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова Управе саобраћајне полиције извршили су појачану контролу нивоа алкохола у крви код возача на најпрометнијим новобеоградским улицама већ током прве вечери Беер Феста. Том приликом, Апатинска пивара је, у оквиру кампање „Кад пијем не возим“, Управи саобраћајне полиције донирала још десет алкометара најновије генерације са додатном најсавременијом опремом која је неопходна за још ефикаснију контролу саобраћаја. Пивара ће током трајања Беер феста ангажовати и такозване „сафе драјвере“ који ће посетиоцима фестивала омогућити да својим аутомобилом сигурно и безбедно стигну кући.

„Управљање возилом под дејством алкохола је један најчешћих узрока саобраћајних незгода са најтежим последицама. Проценат саобраћајних незгода у којима учествују возачи под дејством алкохола се полако, али сигурно смањује из године у годину, са 12% у 2015. години, смањен је на 11% у 2017. години, док је у првих шест месеци 2018. године смањен на 10%. Циљ саобраћајне полиције је да контрола алкохолисаности возача буде што ефикаснија, како би возаче под дејством алкохола искључила из саобраћаја пре него што изазову саобраћајну незгоду. Нови алкометри које је Министарству ове године донирала Апатинска пивара, допринеће остварењу тог циља.“, изјавио је Бобан Милинковић, заменик начелника Управе саобраћајне полиције МУП-а Републике Србије.

Уколико си попио – не седај за волан, прошетај, позови пријатеља, сачекај превоз или позови такси“, главна је порука кампање „Кад пијем не возим“.

„Верујемо да су превенција и едукација, као и стални апели на одговорну конзумацију, на којима годинама заједнички радимо са Управом саобраћајне полиције, кључни за промену ставова возача и већу безбедност у саобраћају. Статистике показују да је број возача који возе под дејством алкохола у опадању и ми верујемо да је и наша кампања допринела томе. Желимо да се тај број у Србији смањи на најнижи могући ниво и приближи најбољим светским стандардима“, рекао је Владимир Новаковић, генерални директор Апатинске и пиваре.

Апатинска пивара је у оквиру кампање „Кад пијем не возим“ током протеклих дванаест година донирала укупно 115 алкометара најсавременије генерације Управи саобраћајној полицији Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Ова кампања која едукује јавност о важности одговорне конзумације и ризицима вожње под дејством алкохола биће присутна на фестивалима у Зрењанину, Новом Бечеју, Пожаревцу као и другим градовима широм Србије.

????????????????????????????????????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *