ЗОРАН М. МАНДИЋ ДОБИО ПЛАКЕТУ СА ЛИКОМ МИЛАНА РАКИЋА ЗА НАЈБОЉУ ЗБИРКУ ПОЕЗИЈЕ

APATIN KULTURA VESTI

Песник Зоран М. Мандић је на Свечаној академији која је одржана у великој сали Културног центра Мионица на дан рођења једног од највећих српских песника Милана Ракића, добио плакету са ликом овог великог песника, рад академског вајара Зорана Ивановића. Мандић је награду добио за најбољу збирку поезије у претходној години у избору Удружења књижевника Србије.

Према једногласној одлуци жирија престижну награду за прозу Апатинац Зоран М. Мандић је добио за збирку „Одбрана избора“ у издању Књижевне заједнице „Бора Станковић“ из Врања.

-Захваљујем се Мионици на чулу за поезију свог великана. Ракић је био велики песник који је у историји српске поезије поставио одређене стандарде. Нешто нас спаја. Обојица смо правници и нисмо морали да читамо књиге које су морали да читају они песници који су студирали књижевност. Из његове поезије се недвосмислено види шта је све прочитао. Читао је оно што је волео, оно што је био његов имагинарни задатак и што се успешно одразило на творевину његовог песничког опуса, нагласио је Зоран М. Мандић који је овом приликом прочитао неколико песама из своје награђене збирке.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *