ЗЕМЉА СА ГРОБЉА У СОМБОРУ ИДЕ У РУСИЈУ – “ПУТ СЕЋАЊА” НА ХЕРОЈЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Грумен земље узет је са црвеноармејског гробља у Сомбору, који ће бити послат у Русију као део акције „Пут сећања“ коју је покренуло Министарство одбране Руске Федерације, у оквиру које ће се узимати земља са свих места у свету где почивају црвеноармејци. Од ње ће се изградити велики меморијални храм, а са простора Србије земља ће бити узета са 14 гробаља. У меморијалном коплексу Црвене армије, који се налази поред Великог православног гробља почивају 153 војника Црвене армије погинула током Другог светског рата.

На пријему у Скупштини града Сомбора госте из Амбасаде Русије, представнике СУБНОР и Клуба генерала и адмирала Србије угостили су Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну област и инвестиције, др Далибор Форгић члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите, и Иван Шимунов, помоћник градоначелнице за област међународне сарадње, са сарадницима.

-На меморијалном храму ће бити и велики број слика руских војника који су погинули током Другог светског рата, истакао је пуковник Владимир Биков помоћник изасланика Министарства одбране Русије, и додао да из тог разлога узимају део земље са гробова црвеноармејаца који су погинули приликом ослобађања Сомбора. Он је том приликом захвалио свим српским пријатељима који чувају заједничку историју Русије и Србије.

Приликом обиласка црвеноармејског гробља руска делегација одала је почаст погинулим борцима и положила венце у знак сећања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *