ЖЕЉКО РЕБРАЧА НОВИ ПРЕДСЕДНИК КК ВОЈВОДИНА

SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI

На редовној седници скуптшине КК Војводина, за новог председника управног одбора клуба једногласно је изабран прослављени српски кошаркаш Жељко Ребрача. Претходно је усвојена оставка досадашњег председника Богдана Кузмановића, а Ребрача је, обраћајујћи се присутнима поручио да је осмишљен петогодишњи план развоја клуба с циљем да најкасније у четвртој сезони КК Војводина буде учесника регионалне АБА лиге.

-Желим да Нови Сад и Војводина буду центар где ће долазити талентована деца, да млади кошаркаши не иду у Београд, већ да им пружимо услове за квалитетан рад и развој. Не желимо да пропустимо нове Јокиће, Бодироге и остале играче, који су постајали репрезентативци. Тренутна играчка база у Новом Саду се угасила, а разговарао сам и са људима из града, имаћемо њихову велику подршку. Нисам неко ко све зна најбоље, али ћу у наредном периоду бити везивни елемент и карика која ће покушати да окупи људе из више бранши са истом идејом, а то је да Нови Сад добије кошаркашки клуб какав заслужује“, закључио је Ребрача.

Том приликом Ребрача није одговорао на новинарска питања, али је поручио да ће наредних дана представити и тим са којим ће радити и на који начин ће реализовати планове.

У прошлој сезони, Војводина није поново обезбедила место у АБА 2 лиги, док је у КЛС-у заузела треће место. Сезону је завршила у полуфиналу разигравања за Суперлигу, где је поражена од екипе Меге са 2-0 у серији.

Прослављени српски кошаркаш, сениорску каријеру започео у је тадашњем новосадском НАП-у, затим је покорио Европу са Партизаном, Бенетоном и Панатинаикосом, а потом је заиграо и у НБА лиги. Са репрезентацијом Југославије освојио је три злата (ЕП 1995. и 1997., СП 1998.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.