ZAVRŠENA NEDELJA POZORIŠTA U SONTI

APATIN KULTURA VESTI

U periodu od 4. do 9. juna u Sonti i Svilojevu realizovan je četvrti po redu festival Nedelja pozorišta. Meštani ova dva sela imali su prilike da svakog dana u večernjim terminima gledaju pozorišne predstave.

Selektorski tim festivala dodelio je sledeće nagrade:

•Nagrada za komičnost predstavi „Ordinacija“ Gimnazije „Nikola Tesla“ iz Apatina u režiji Mirjane Ćalić

•Nagarada za režiju predstavi „Pepeljuga – tamo, ovde, svuda“ reditelja Dušana Štetića u izvođenu dramske sekcije OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Apatin

•Nagrada za najbolju predstavu u celini predstavi „Gospođina majka je preminula“ Dramskog studija „Kad bi“ iz Rume u režiji Bojane Milanović

Žiri publike je dodelio i četiri glumačke nagrade: Nikolini Bašić iz Rume, Darku Đurđeviću i Ani Bačić iz Apatina i Dušanu Mirosavljeviću iz Sonte.

Pored predstava, tokom festivala su izvedena i dva pozorišna performansa učenika iz Sonte i Svilojeva koja se bavi interkulturalnošću u Vojvodini, a cilj im je bio da pošalju poruke razumevanja i poštovanja različitosti među etničkim i verskim grupama. Ovih performansi nastali su u okviru projekta „Svilojevo i Sonta rade i uče zajedno“.

Takođe, kao deo pratećeg programa CEKOS je organizovao i dve pozorišne radionice na kojima su učestovovali mladi iz Sonte i Apatina.

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i Udruženje za mlade se zahvaljaju svim posetiocima, donatorima, volonterima, prijateljima i svima drugima koji su učestvovali i pomagali u realizaciji festivala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.