ЗАПРАШИВАЊЕ KОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ И ВАЗДУХА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Дарио Аћимовић, портпарол “Циклонизације” из Новог Сада, предузећа којем је поверен посао сузбијања комараца на територији општине Апатин, потврдио је за радио “Дунав” да ће у наредних седам дана бити обављен третман запрашивања са којим би се смањио број ових инсеката.

Запрашивање ће бити обављено авионима и хеликоптерима из ваздуха али и са земље, атомизерима из возила, каже Аћимовић и додаје да је третман и раније био планиран али да временски услови то нису дозволили.

Према његовим речима ове године су спроведени сви ларвицидни третмани биолошким и хемијским препаратима, а на повећан број комараца највише је утицала природа, водостај Дунава и велика количина падавина.

Имали смо висок водостај Дунава и лоше временске услове због којих су бројни испусти, баре и Kопачки рит, велики терени одакле комарци стижу, пуни воде, објашњава Аћимовић.

Оно што Апатин у односу на остала места у Србији чини критичним подручјем је близина Kопачког рита, природног резервата у којем није могуће обављати третмане сузбијања комараца, а који уједно представља вечити резервоар ових инсеката.

На овим местима законом је забрањено вршити запрашивање због чега је неопходно чешће обављати контролу и третмане у рубним појасевима којима Апатин припада, јер комарац преваљује десет и више километара у потрази за храном.

1 thought on “ЗАПРАШИВАЊЕ KОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ И ВАЗДУХА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *