ЗАХВАЉУЈУЋИ ДОНАЦИЈАМА ПОЧЕЛО УРЕЂИВАЊЕ ДОМА КУЛТУРЕ У СОНТИ! У АКЦИЈУ СЕ УКЉУЧУЈУ “ГИЗ” И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

APATIN KULTURA VESTI

Центар за културу и образовање из Сонте је прошле године почео са сакупљањем донација грађана и правних лица за улагање у сеоски Дом културе. Од око 150.000 динара колико је прикупљено до сада, 56.707 динара је потрошено за репарацију девет старих рефлектора, а остатак новца који су Сонћани и људи добре воље донирали, ове године ће бити искоришћен за друге неопходне радове.

Руководство ЦЕКОС-а је имало састанак са представницима Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) и надлежнима из Локалне самоуправе, а тема разговора је била улагање у сонћански Дом културе. Након састанка из Центра за културу и образовањење су саопштили да је план да “ГИЗ” у наредним месецима обезбеди 5.000 евра за нову опрему, али и да Локална самоуправа суфинансира одређени износ за услуге и радове које ће бити потребно спровести. Уколико буде зафалило средстава за планиране радове, ЦЕКОС ће новац додати из прикупљених донација.

Надлежни из сонћанског Центра за културу и образовање поручују да ће ове године локалне културне манифестације дочекати са бољим условима и већим могућностима да у свом селу угосте друге културне организације.

Сви грађани и правна лица која желе да помогну обнову Дома културе у Сонти, детаљније информације о начину донирања могу пронаћи ОВДЕ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *