ЗА НОВУ ГОДИНУ СУВО И БЕЗ ПАДАВИНА- ТЕМПЕРАТУРЕ 15 СТЕПЕНИ ИЗНАД ПРОСЕКА

APATIN SERVISNE INFORMACIJE SOMBOR VESTI

Након ледене кише са суснежицом, наредних дана очекује нас пролазно наоблачење са кишом, али ће падавине до новогодишње ноћи престатати, када се очекују суво време, уз температуре око и преко 5°Ц, а слаба киша биће могућа још само на истоку и југоистоку Србије, уз престанак у наставку новогодшње ноћи.

Првог јануара и првих дана 2022. године са југозапада Европе ка централним пределима континента преко нашег подручја и до западне Европе простираће се веома изражен термички гребен по висини, а у нижим слојевима ваздушни притисак биће знатно изнад нормале.

Око 1. јануара снег и хладна ваздушна маса биће резервисани за исток и североисток Европе и Русију, а делови централне Европе имаће кишу, јер ће се налазити на граничном делу додира веома топле ваздушне масе са југозапада и веома хладне са североистока и истока.

Дакле, првих дана јануара температуре ће бити за 10 до 15 степени више од просека за ово доба године, с обзиром на то да је просек максималне температуре од 1 до 5°Ц. Према тренутним прогнозама, зиме нема најмање бар до Божића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.