VRT MIRE VLATKOVIĆ: OAZA NA STO KVADRATA (FOTO)

APATIN DRUŠTVO VESTI

Naša sugrađanka Mira Vlatković oplemenila je svoj životni prostor od oko sto kvadrata sa 30 vrsta ukrasnih biljaka koje prave pravi šareni tepih. –Pokušavam da tokom cele godine imam cveće koje odgovara njihovoj sezoni. Tako uspevam i zimi da održavam pojedine vrste biljaka-kaže Vlatkovićeva i dodaje da seme za cveće kupuje na raznim mestima.

Ona je uspela kako kaže da samo za godinu dana napravi svoju oazu ukrašenu i neobičnim kamenim svodovima, starim drvetom neobičnih oblika.—Sama sam zidala fontanicu tek toliko de se oseti žubor vode. Dve breze koje prave hlad sam zasadila pre nastanka vrta. One upotpunjuju ugođaj dok odmaramo us lobodno vreme-kaže Mira.

Kako priznaje nema mnogo posla oko održavanja vrta ali svaki dan nešto uradi jer dan joj je bez toga „prazan“.-Najteže mi pada što ću ovo leto provesti na sezonskom poslu u Čanju. Nedostajaće mi moj vrt. Ali sam zadovoljna što su moja unučad Maja i Branko zainteresovani te će kako su mi obećali održavati moj kutak za zadovoljstvo-završava Mira, koju je komšinica nagovorila da se javi na konkurs Radio Dunava „Za najlepšu baštu 2018. godine“.