ВЛАСНИЦИМА СЕОСКИХ ДОМАЋИНСТВА ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ О УСПЕШНО ЗАВШЕНОЈ ОБУЦИ ЗА ИЗДАВАЊЕ СМЕШТАЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Почетком децембра прошле године у апатинским селима су одржане обуке за заинтересована лица која желе да се баве туризмом у домаћој радиности издавањем соба, апартмана, кућа за одмор или сеоског туристичког домаћинства. У склопу обуке за поступак категоризације смештаја, предавања полазницима је држао директор Туристичке организације Апатин Немања Јовић, који их је том приликом упознао са бенефитима које доноси сеоско туристичко домаћинство и на које све начине може да се искористи. Након успешно положених тестова, обуку су завршила 44 полазника. Дипломе о завршеном процесу обуке уручене су синоћ у згради апатинске „Марине“, а о даљим корацима у овом пројекту, који подразумева обилазак сеоских домаћинстава говорила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

-На основу тог обиласка утврдићемо шта је оно што је најнеопходније да бисте могли да се категотизујете како би дошли до неког основног нивоа, тачније моћићемо утврдити грантове, односно износ средстава за које ћете моћи да конкуришете. Управо када смо разговарали који би то износ био адекватан по домаћинству, рекли смо да није смисао да ми дамо цифру са којом не можете ништа да урадите или да поделимо мали број великих грантова који су претерани, а можемо више домаћинстава опремити, рекла је Дубравка Кораћ.

Председница наше општине је додала и да ће се након обиласка и сагледавања ситуације на терену, расписати конкурс на којем ће моћи да учествују искључиво људи који су добили овај сертификат, односно који су прошли обуку.

-Конкурс се може очекивати у марту месецу, како би до летње сезоне могли да се опреме апартмани и повећају смештајни капацитети у нашој општини, коју поред традиционалних манифестација које организује Туристичка организација ове године у августу очекује и Светско првенство у риболову. У зависности од интересената, први круг конкурса ће се односити на сеоска домаћинства. Уколико будемо имали мање интересената у односу на опредељена средства, конкурс ћемо проширити и на домаћинства из самог Апатина. Надам се да ћемо до краја године успети да определимо средства за још један круг конкурса који би се односио на насељено место Апатин, где смо имали много веће интересовање него што смо очекивали. Мислим да ћемо реализацијом овог пројекта направити један леп ресурс за нашу општину и самим тим повећати туристичку понуду, поручила је Дубравка Кораћ.

Извор: СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *