ВИНАРИЈИ ДРАГИЋ СРЕБРНА МЕДАЉА НОВОСАДСКОГ САЈМА ЗА КВАЛИТЕТ ВИНА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Поводом 88. међународног пољопривредног сајма који ће, ако то епидемиолошка ситуација дозволи, бити одржан од 18. до 24. септембра, организовано је и оцењивање квалитета вина и јаких алкохолних пића. Најбољима у те две робне групе, данас су уручена признања у Kонгресном центру “Мастер” Новосадског сајма.
Звање апсолутног победника у конкуренцији вина освојила је подгоричка компанија Радевић Еstate Wines и понела Велики шампионски пехар Новосадског сајма за врло висок квалитет изузетно широког асортимана оцењених ликерских, белих, розе и црвених вина. Истим признањем, али за сјајне резултате у обе категорије – за стандардно висок квалитет вина, као и широког асортимана јаких алкохолних пића, награђена су Патријаршијска добра у Београду. Велики шампионски пехар и звање апсолутног шампиона у категорији јаких алкохолних пића припали су Слободану Сенићу из Вишевца, за највиши квалитет изузетно великог броја узорака воћних ракија.

Наступ сомборске Винарије Драгић награђен је Сребрним шампионским пехаром – за највиши квалитет широког асортимана оцењених белих, розе и црвених вина. Дестилерију Турчиновић у Никшићу Kомисија је наградила Сребрним шампионским пехаром за врло широк асортиман воћних ракија, као и програма изузетно квалитетних ликера.
Пехар Новосадског сајма понела је Винарија Kомазец у Инђији за вина, а подгоричка Винарија Рогошић за висок квалитет оцењених узорака вина, као и за оцењену лозову ракију. Истим признањем награђена је и Виница Бркић, Велика Хоча, Kосово и Метохија како за изузетно квалитетне домаће лозове ракије, тако и за квалитет оцењених вина. Дестилерији Ђурађ у Равном Селу Пехар Новосадског сајма је припао за широк асортиман воћних ракија, као и програм врло квалитетних ликера.

Учесницима оцењивања квалитета данас су уручене и бројне повеље, плакете и медаље.

Вредновање квалитета производа и услуга биће завршено у првим данима највеће аграрне приредбе на овим просторима. Током лета ће признања по робним групама бити уручивана на свечаностима у Kонгресном центру „Мастер“, док ће посебна част најбољима бити указана на Вечери шампиона, коју ће Новосадски сајам приредити у време 88. међународног пољопривредног сајма.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *