ВЕЋE ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА РИБОЛОВАЧКЕ ДОЗВОЛЕ ЗБОГ ЛЕПОГ ВРЕМЕНА

DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Временски услови у фебруару су изненадили све риболовце, а доласком топлијег времена интензивирао се живот на води, па је порасло и интересовање за риболовачке дозволе. Из Јавног водопривредног предузећа “Воде Војводине” подсећају да је у току продаја риболовних дозвола за 2024. годину и напомињу да највећа заинтересованост влада за куповину годишње дозволе за рекреативни риболов која кошта 9.000 динара и важи на свим водама на територији Републике Србије.

У заштићеним подручјима као што су паркови природе „Бегечка јама“, „Јегричка“ и „Бељанска бара“ дозвола за сваки од паркова износи 4.000 динара.

Дневна дозвола за риболов је 1.300, а седмодневна 2.600 динара. За кориснике старије од 65 година, жене и лица са телесним оштећењем од 60-79%, годишња дозвола за рекреативни риболов стаје 4.500 динара, док је за особе са телесним оштећенима вишим од 79% цена 800 динара.

Уз сваку купљену дозволу, рекреативни риболовци од предузећа „Воде Војводине“ на поклон добијају календар, наменску карту рибарских подручја у Војводини и књижицу за евиденцију улова.

Дозволе се могу купити у просторијама ЈВП „Воде Војводине“, као и у радним јединицама нашег предузећа у Сомбору, Оџацима, Врбасу, Новом Саду, Бечеју, Новом Бечеју, Зрењанину и Вршцу и у Удружењима спортских риболоваца. Цене и врсте дозвола одређене су Правилником о вредности дневне, вишедневне и годишње дозволе за рекреативни риболов за 2024. годину који је прописало Министарстсво за заштиту животне средине.

Контакт Службе за рибарство ЈВП „Воде Војводине“ је 021/4881-575.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *