ВАЖНО САОПШТЕЊЕ – НОВЕ МЕРЕ У АПАТИНУ, ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ МАСКИ, ЛОКАЛИ ДО 23, ЗАБРАЊЕНЕ СВАДБЕ И ДРУГА ОКУПЉАЊА…

APATIN SOMBOR SRBIJA VESTI

Штаб за ванредне ситуације општине Апатин је данас, 10. јула 2020. године одржао електронску седницу на којој су усвојене наредбе, са циљем да се спречи ширење вируса COVID-19.

Чланови Штаба усвојили су наредбе које би требале да утичу на спречавање ширења и смањења ризика заразне болести COVID-19 на територији Апатина.

Од данас је у Апатину обавезно ношење заштитних маски у затвореним просторијама радних организација, трговинским и угоститељским објектима, на свим пијацама, у кладионицама, јавном превозу и таксију, уз придржавање социјалне дистанце од најмање 1,5 метар, као и на отвореном када није могуће обезбедити минималну социјалну дистанцу. Такође, ообавезно је постављање дезобаријера, дезинфекција руку и просторија свих објеката јавне намене, радних организација, угоститељских и трговинских објеката.

Кризни штаб општине Апатин је усвојио наредбу којом се ограничава рад угоститељских објеката до 23 часа, а забрањена су и сва јавна окупљања у затвореном и на отвореном простору, као и свадбе и прославе.

На јавним купалиштима важи oграничење окупљања на 15 особа на 100 квадрата, уз обезбеђивање социјалне дистанце од 1,5 метра у свим правцима.

Новим мерама Кризног штаба општине Апатин ограничен је број лица која могу присуствовати сахрани на максимално 50, уз обавезну примену прописаних мера (заштитна маска, социјална дистанца од 1,5 метар), стоји у допису који је потписао командант штаба, Милан Шкрбић.

Д.Р

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *