Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » VANDALI DEVASTIRALI APATINSKU SINAGOGU
VANDALI DEVASTIRALI APATINSKU SINAGOGU

VANDALI DEVASTIRALI APATINSKU SINAGOGU

Od Borisa Mašića, predsednika udruženja “Adam Berenc”, čoveka koji se bavi očuvanjem kulturno istorijske baštine Apatina, dobili smo informaciju koja ne samo što rastužuje nego govori o nama, Apatincima vrlo loše. Naime, juče je Mašić zatekao potpuno devastiranu, naprosto raskopanu apatinsku sinagogu.

U sinagogi, koja se nalazi na spisku spomenika kulture od izuzetnog značaja primjećuju se tragovi kopanja, čupanje pragova i podnih obloga, kao i nameštaj u samom objektu.

-U ovu sinagogu smo, prošle godine, uložili značajna sredstva kako bismo je uredili. Inače, u pitanju je značajan kulturni spomenik- kaže Mašić.

Naravno, ovo nije pravi nego prilično divljački odnos prema našim kulturnim spomenicima. Možda je pregrubo, ali deluje kao da bi trebalo otvoriti edukativni centar za učenje ljudi šta je apatinsko blago i kako se prema njemu treba odnositi.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top