UZBUDLJIVE TRKE ČAMACA “APATINACA”

APATIN SPORT VESTI

U istoriji Apatinskih ribarskih večeri tradicionalna trka čamaca na vesla je po prvi put preseljena na drugu lokaciju i očigledno, ovim potezom organizator KK “Panonija” je postigla pun pogodak. tradicionalni čamci apatinskih alasa su se u starom dunavcu kod popularne kupusinske čarde našli u svom originalnom ambijentu, a na ovaj način je i Kupusina simbolično ušla u program ARV.

Predivna priroda rezervata Bačko Podunavlje koja okružuje ovu sredinu kao i mirna voda su uticali i na takmičare koji su u dve trke pružili svoj maksimum i prisutnoj publici dali dodatni motiv za uživanje i aplauze. U trci čamaca “samaca” je startovalo pet takmičara i nakon 200 metara vožnje dunavcem na cilj je prvi stigao nekadašnji kanu reprezentativac bivše Jugoslavije Branko Bokan. Drugo mesto osvojio naš olimpijac u kajaku iz Sidneja Igor Kovačić, a treće legenda apatinskog Kajak kluba Kornel Horvat. Još jedan dokaz da sva trojica iako već veterani imaju kondiciju i motiv za nove pobede.

Trka čamaca samaca – plasman :

 1. Branko Bokan
 2. Igor Kovačić
 3. Kornel Horvat
 4. Jovan Mirić
 5. Denijel Njari

Za neupućene bi možda bilo iznenađenje peto mesto mladog reprezentativca Denijela Njarija, ali samo koji minut kasnije se pokazalo da je to bio njegov taktički potez jer se čuvao za narednu trku u kojoj je trijumfovao u paru sa Bogdanom Belićem.

Trka čamaca “dvojaca” je imala šest prijavljenih parova, a oči svih su već od starta bile usmerene ka čamcu u kojem su vozili otac i sin Marko i Branko Bokan. Apsolutni šampioni ove trke proteklih godina su i sad važili za favorite.

Posebno je interesantan podatak za Marka Bokana koji ima 84 godine, još uvek pravi čuvene čamce “Apatince” a u proteklih 15 godina je sa sinom bio među prvoplasiranima u ovoj trci. Na kraju je ipak pobedila mladost. Prvi su u cilj ušli Denijel Njari i Bogdan Belić, drugi su bili Bokani, a treći kombinacija mladosti i iskustva, Andrej Njari i Igor Kovačić.

Trka čamaca dvojaca – plasman:

 1. Denijel Njari, Bogdan Belić
 2. Marko Bokan, Branko Bokan
 3. Andrej Njari, Igor Kovačić
 4. Kornel Horvat, Nedeljko Lajić
 5. Jovica Drekić, Rade Balać
 6. Srđan Čanković, Vladislav Vladetić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.