УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2019. ГОДИНУ, ВЕРИФИКОВАН МАНДАТ СТЕВАНА ПАПА И ИЗАБРАН ВД ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА

APATIN POLITIKA VESTI

Завршена је 28. седница Скупштине општине Апатин. Седница је започела минутом ћутања, чиме су представници локалног парламента одали почаст преминулом одборнику, др Живораду Смиљанићу.
Утврђено је присуство од укупно 23 одборника, чиме су створени услови за рад и пуноважно одлучивање Скупштине.

За седницу је предложен дневни ред од укупно 18 тачака, а који је већином гласова усвојен, као и записник са претходне седнице.

Након усвојеног предлога решења о престанку мандата одборника Небојше Смиљанића, изгласан је и предлог решења о верификацији мандата одборника Стевана Папа.

Недељко Вученовић, начелник Општинске управе општине Апатин известилац је по тачки предлога Статута општине Апатин. Новине у Статуту усвојене су већином гласова одборника СО Апатин.

О предлогу одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Апатин за 2018. годину известилац је Славољуб Штрбо, руководилац Одељења за привреду финансије. Одлука је већином гласова усвојена.

Штрбо је известилац и по тачки предлога одлуке о буџету општине Апатин за 2019. годину. Неке од планираних инвестиција су пројекат изградње пречистача отпадних вода, замена цементно-азбестних цеви, уређење центра Пригревице, путеви, зелена пијаца у Сонти, Музеј у Апатину, комасација, паркинг у улици Милоша Обилића, реконструкција Пристана, зграде МУП-а, Дома здравља, набавка ултра звука итд.
Иако је буџет тачка која готово увек изазове највише расправе, овога пута то није био случај, те је предлог одлуке о буџету општине Апатин за 2019. годину већином гласова усвојен.

У наредне две тачке, представници локалног парламента усвојили су Кадровски план Општинске управе општине и Правобранилаштва општине Апатин за 2019. годину, а такође и предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о локалним комуналним таксама.

На 28. седници СО Апатин одборници су изгласали и следеће тачке:

  • Предлог Одлуке о допуни Одлуке о промени оснивачког акта ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Апатин, како би могли да уведу продају сувенира у оквиру своје делатности.
  • Измене Програма пословања за 2018. годину ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Апатин. Ово се тиче прерасподеле средстава из сопствених прихода.
  • Програм пословања за 2019. годину ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Апатин.

На данашњој седници већином гласова усвојен је и програм пословања за 2019. годину ЈКП-а „Наш дом“ Апатин.

Наредне тачке дневног реда такође су усвојене, а тичу се измена и допуна Одлуке о покрићу трошкова боравка деце у Предшколској установи „Пчелица“ Апатин, као и предлога решења о именовању општинског Савета родитеља, обе због усклађивања са новом законском регулативом.

Већином гласова одборника изгласан је и предлог правилника о другој измени правилника о категоризацији спортских организација општине Апатин, као и предлог Одлуке о сахрањивању и гробљима на територији општине Апатин. ЈКП ,,Наш дом” ће вршити управљање гробљима, осим у Сонти и Купусини, где ће Црквене заједнице имати та задужења.

У наставку седнице донети су предлог решења о отуђењу из јавне својине општине Апатин грађевинског земљишта (угао улица Лађарска и П. Драпшина) ради озакоњења објекта и преноса у својину Бурсаћ Љубе из Апатина и предлог решења о отуђењу из јавне својине општине Апатин грађевинског земљишта (парцела-башта у улици Петефи Шандора 27) и преноса у својину Малбаша Саве из Апатина.

Крај 28. седнице СО Апатин обележило је разрешење в.д. директора Дома здравља Апатин, коме је истекао мандат, да би одмах потом др Бранислав Ракетић именован за директора Дома здравља Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *