USPEŠNE AKCIJE SOMBORSKE POLICIJE

HRONIKA SOMBOR VESTI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u dve odvojene zaplene, oduzeli su biljnu materiju sumnjivu na opojnu drogu marihuanu i lekove sa spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Policija je u Somboru, prilikom pregleda automobila “fiat punto” kojim je upravljao S.K. (1994) iz Sombora, ispred suvozačevog sedišta pronašla oko 300 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

Po odobrenju zamenika Višeg javnog tužioca u Somboru, za S.K. i dvadesetdvogodišnjeg suvozača N.S., donešeno je rešenje o zadržavanju do 48 sati, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni na saslušanje zameniku Višeg javnog tužioca i određen im je pritvor.

U saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, u petak je na Graničnom prelazu Bački Breg, na ulasku u R Srbiju, uhapšen A.M. (33) iz Sombora, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U ručnoj torbici i jakni osumnjičenog, pronađeno je 204 komada lekova koji se nalaze na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Osumnjičenom je, po odobrenju nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati. A.M. je u zakonskom roku priveden na saslušanje zameniku Višeg javnog tužioca u Somboru i određen mu je pritvor.