USPEŠAN VIKEND ZA APATINSKE I PRIGREVAČKE ATLETIČARE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI VOJVODINA

Vikend koji je ostao iza nas, bio je bogat sa nastupima apatinskih i prigrevačkih atletičara, na kojima je sovojeno više medalja.

U petak je na gradskom stadionu u Somboru u organizaciji Atletskog kluba Maraton, održan mini višeboj (discipline 60 metara, skok u dalj i bacanje vorteksa) za decu 2006., 2008. i 2009. godište. Osvojene su tri medalje za klubove sa teritorije Opštine Apatin.

Atletski klub Apatin na takmičenju predstavljali su Miloš Dreković koji je osvojio vicešampionsku titulu, uspešan debitantski nastup za AK Apatin imali su Marijana Vilotić, Nevena i Aleksa Dubajić, Elena Ćopić i Vladislava Cvetićanin.
Na takmičenju su sjajan nastup imali članovi AK Omladinac Prigrevica, Milana i Branislav Tadić koji su ostvarili pobede.
Mlade atletičare predvodio je trener Bojan Tomašević koji predano radi sa decom, dok je na takmičenju u svojstvu člana uprave AK Apatin učestovovao Franjo Pap koji je ujedno bio sudija u disciplini bacanje vorteksa.

U subotu je na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, održano otvoreno Prvenstvo Vojvodine za juniore na kojem su nastupila dva člana AK Omladinac Prigrevica predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, u trci na 800 metara odličan debitantski nastup imao je Andrej Đurkov koji je osvojio bronzanu medalju, u disciplini skok u dalj najnezahvalnije četvrto mesto osvojio je Aleksandar Katić.

Juče su članovi AK Apatin imali nastupe u Vranju i Sremskoj Mitrovici. Vranje je bilo domaćin 1. Vranjskog maratona, gde je u disciplini 42 kilometra i 195 metara nastupio Zoran Radičanin i osvojio drugo mesto u sveukupnom plasmanu.
U Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije za veterane gde je AK Apatin u trci na 5.000 metara imao dva predstavnika, uspešan debitantski nastup za Apatin imao je Dejan Pešić koji je u sveukupnom plasmanu osvojio prvo mesto, u istoj trci nastupio je Nobojša Ćulumović koji je u sveukupnom plasmanu osvojio šesto mesto i treće mesto u starosnoj kategoriji M40.

Mlade atletičare AK Apatin (generacija 2005. i 2007. godište) očekuje nastup na mini višeboju koji će se u sredu 07. juna održati na gradskom stadionu u Somboru u oranizaciji AK Maraton Sombor.

Aleksa Dubajic Branislav Tadic Bronzana medalja pobednicko  postolje Andrej Djurkov prvi s desna Elena Copic Milana Tadic Milos Drekovic Nebojsa Ćulumovic Osvajaci medalja Milos Drekovic,  Branislav i Milana Tadic PESIC DEJAN SREMSKA MITROVICA Skok u dalj Trener Bojan Tomasevic sa  takmicarima AK Omladinac Vladislava Cveticanin Zoran Radicanin