УСПЕШАН НАСТУП МЛАДИХ АПАТИНСКИХ АТЛЕТИЧАРА У ЦРВЕНКИ, СЕНИОРИ ДОБРИ НА ТРЦИ ПРИЈАТЕЉСТВА У КУЛИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Протеклог викенда Апатински атлетичари имали су успешне. Млади атлетичари предвођени Милицом Занзе наступали су на финалном регионалном такмичењу у мини вишебоју које је одржано у Црвенки, сениори су имали добар наступ на 11. Трци пријатељства у Кули.

Црвенка је у недељу 16.06.2019. године, била домаћин регионалног финала у мини вишебоју (трчање на 60 метара, скок у даљ и бацање вортекса) на којем су наступали и млади атлетичари АК Апатин, најуспешнија је била Милица Занзе, која је после три дисциплине однела убедљиву победе, вицешампионску титулу освојио је Немања Ковачевић, бронзано одличје за мало је измакло Елени Ћопић која је у крјње неизвесној борби на крају такмичења заузела четврто место, добар наступ имала је и Јелена Куриџа која је освојила седмо место.

Дан пре такмичења у Црвенки, у Кули је одржана 11. Трка пријатељства, у којој је деоницама на 5 и 10 километара и у штафетној трци (2 х 5 км) наступило близу 1000 такмичара и такмичарки из Србије, Мађарске, Словеније, БиХ, Хрватске, Кеније, међу којима и велики број атлетичара АК Апатин и добро јутро Апатине.

Најуспешнији су били штафета АК Апатин Мариана Чегар Лукић и Саша Антић који су у штафетној трци освојили треће место, у истој трци наступиле су три штафете коју су чинили чланови Добро јутро Апатине (Марија Бубало, Ненад Прибојан, Петар Бубало, Дарија Амановић, Зоран Ракић, Александра Рапајић и Кљајић Јасмина) које су освојиле шесто, осмо и 15. место. Зоран Радичанин је у трци на 10 километара заузео друго место у старосној категорији, Снежана Милошевић је у свеукупном пласману у истој трци у женској конкуренцији заузела седмо место, док је Алиса Бајић освојила 45. место, трку на 10 километара истрчао је и Ненад Ђорђевић Апа Скај. У трци на 5 километара Бранка Величковић освојила је 17. место у укупном пласману, у истој трци у мушкој конуренцији Немања Ђурић освојио је 24. место.

Упоредо са наступима атлетичара на тркама у земљи и иностранству у току су припреме за организацију јубиларног 24. Апатинског Дунавског полумаратона (трке на 21,097 км и 10 км) који се одржава 20.10.2019. године и за које влада велико интересовање, тркача из земље и окружења.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *