УСПЕШАН НАСТУП МЛАДИХ АПАТИНСКИХ АТЛЕТИЧАРА НА ГОСПОЈИНСКОМ МИТИНГУ У ШАПЦУ

APATIN SPORT VESTI

ДВА ЗЛАТА МИЛИЦЕ ЗАНЗЕ, ЗЛАТО И СРЕБРО НЕМАЊЕ КОВАЧЕВИЋА

Протеклог викенда млади апатински атлетичари имали су успешне наступе, сениори су наступали на Берлинском маратону и у трци дама у Сомбору.

Млади атлетичари предвођени Милицом Занзе протекле суботе наступили су на изузетно квалитетном Госпојинском атлетском митингу, који је одржан организовао АШК “Темпо” Шабац и остварили одличне резултате. Најуспешнија код девојчица је била Милица Занзе (2010. годиште), која је освојила прва места у трци на 60 метара и у скоку у даљ.

Милица Занзе је трку на 60 метара у својој старосној категорији у којој је наступило 24 такмичарке, истрчала са победничким резултатом 9 секунди и 25 стотинки, седамдесет стотинки испред другопласиране такмичарке и готово секунду испред трећепласиране. У дисциплини скок у даљ Милица је славила скоком од 3 метра и 95 центиметара.

У категорији девојчица 2009. годиште у трци на 60 метара, сјајан наступ имала је Драгана Поповић из АК Омладинац Пригревица, која је освојила треће место са резултатом у истој трци сјајан наступ имала је чланица АК Апатин Елена Ћопић која је освојила 6. место са резултатом (9,88 секунди), док је Ива Рајић освојила 15. место (10 секунди и 44 стотинке). У конкуренцији је настипило 32 девојчице.

Драгана Поповић и Елена Ћопић наступиле су и у трци на 200 метара (Драгана Поповић освојила је 6. место са резултатом 33 секунде и 67 стотинки, а Елена Ћопић 13. место, са резултатом 35 секунди и 64 стотинке). У конкуренцији је наступило 23 девојчице. Ива Рајић наступила је у дисциплини скок у даљ и са резултатом 3 м и 27 центиметара заузела 11. место.

Сјајан наступ код дечака, имао је Немања Ковачевић (2009. годиште), који је освојио шампионску титулу у бацању вортекса (39 метара 12 центиметара), скоро метар више од другопласираног.

У трци на 60 метара Немања је освојио је вицешампионску титулу са резултатом 9 секунди и 46 стотинки. Бронзано одличје за мало је измакло Урошу Мандићу (2010. годиште) који је са резултатом на 60 метара, 9 секунди и 64 стотинке, заузео 4. место у конкуренији 19 такмичара.

Из Атлетског клуба Апатин, истичу велики подршку родитеља који си помогли учешће деце на Госпојинском митингу у Шапцу.

Сениори АК Апатин Предраг Вејин и Драгомир Илић успешно су окончали један од највећих светских маратона – Берлински маратон, који је одржан у недељу 29.09. и на којем је учешће узело преко 40000 људи из целог света. Предраг Вејин је истрчао 42 км и 19 метара за 4 сата 16 минута, док је Драгомир Илић нови члан АК Апатин исту стазу прешао за 3 сата 49 минута.

У Сомбору је одржан традиционална шеста по реду трка „Даме трче“ на 5 километара, коју је организовао АРК Сомаратон на Сомборском штранду, и у којој је учествовало преко 120 дама, међу којима су свој наступ имале Марија Бубало, Јелена Кукић, Мариана Чегар Лукић. У хуманитарној дечијој трци на 500 метара наступила је Уна Чегар и освојила четврто место.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.